Ανθρωποκυνηγητό για τον Σκοπιανό, συνεργάτη του Μακρυγιάννη

Στενός συνεργάτης του ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη είναι ο ένας από τους δύο ληστές του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Καμένα Βούρλα τον περασμένο Δεκέμβριο, για τον οποίο η αστυνομία έχει ήδη εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό....
Ο λόγος για έναν 33χρονο που είναι γνωστός ως «Σκοπιανός», τα στοιχεία του οποίου ταυτοποιήθηκαν ύστερα από έρευνες που έκανε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας και το οποίο κατάφερε να εξιχνιάσει την ένοπλη ληστεία. Η ληστεία έγινε το πρωί της 11ης Δεκεμβρίου
2012, όταν οι δύο δράστες σταμάτησαν με τη μοτοσικλέτα τους έξω από την τράπεζα. Με σβέλτες κινήσεις, ο 33χρονος, που φορούσε περούκα και γυαλιά μυωπίας ενώ είχε τυλίξει ένα κασκόλ γύρω από το στόμα του, μπήκε στο υποκατάστημα όπου με την απειλή όπλου άρπαξε από την ταμία του καταστήματος 7.000 ευρώ και μετά μαζί με τον συνεργό του έγιναν καπνός.

Επειτα από συστηματική έρευνα των αστυνομικών αρχών Λαμίας, σε συνδυασμό με τη συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του νεαρού δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και νομοθεσία περί όπλων. Εξάλλου, αποδείχτηκε ότι ο ίδιος συμμετείχε και σε δύο ακόμη ένοπλες ληστείες τραπεζών, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και το Βασιλικό Ευβοίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι έρευνες ωστόσο δεν σταματούν εδώ, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και του συνεργού του 33χρονου, ενώ διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας.

Ο «Σκοπιανός», που είναι πολίτης της FYROM, αποτελεί ένα από τα μέλη της συμμορίας του ισοβίτη Μιχάλη Μακρυγιάννη και εμπλέκεται σε μια σειρά ληστειών σε περιοχές της Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Αττικής και σε άλλα σημεία της χώρας. Ο 33χρονος είχε κάνει και τη ληστεία μαζί με τον [Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης.] Μιχάλη Μακρυγιάννη στην Εθνική Τράπεζα της Αταλάντης στις 23 Οκτωβρίου 2012, λίγες μέρες προτού οι αστυνομικοί περάσουν χειροπέδες στον Ελληνα κακοποιό στο Περιστέρι. Στην Αταλάντη είχαν διαφύγει με ένα κλεμμένο Alfa Romeo 155 μαύρου χρώματος, ενώ αμέσως μετά οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, στήνοντας μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδας. Οι δύο ληστές είχαν μπει στην τράπεζα στις 8.45 το πρωί. Ο ένας από τους αυτούς ήταν παχουλός, περίπου 55 ετών, φορούσε μαντίλι στο πρόσωπο ούτως ώστε να φαίνονται μόνο τα μάτια του και κρατούσε Καλάσνικοφ. Ο άλλος (ο «Σκοπιανός») ήταν ψηλός, αδύνατος, φορούσε ξανθιά περούκα και φουλάρι στον λαιμό, ενώ επίσης οπλοφορούσε. Η ληστεία δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό.

Espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα