Ανοιχτό το παράθυρο για μειώσεις φόρων…

Το πράσινο φως για φοροελαφρύνσεις άναψε η Τρόικα, στο πλαίσιο των επαφών που είχε με την ελληνική κυβερνητική αποστολή, στο Παρίσι...

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, πρόκειται για στοχευμένες μειώσεις φόρων, στο σημείο που επιτρέπει ο προϋπολογισμός του 2015.
Παράλληλα, σημείωσε πως η επίσημη διαπραγμάτευση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη
Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.
«Η κυβέρνηση έθεσε το θέμα των φοροελαφρύνσεων στους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίοι εμφανίστηκαν καταρχάς θετικοί σε παρεμβάσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τους δημοσιονομικούς στόχους του προϋπολογισμού του επόμενου έτους. Καταλαβαίνουν απόλυτα τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος και ότι αναζητεί την ελπίδα», τόνισε ο αξιοματούχος, σημειώνοντας πως στις επαφές του Παρισιού τέθηκε το ζήτημα της αύξησης του αριθμού των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εξασφαλίστηκε η σύμφωνη γνώμη των δανειστών.
Παράλληλα, η τρόικα δέχθηκε τις αλλαγές που προωθεί το ΥΠΟΙΚ για τον ΕΝΦΙΑ, αρκεί να είναι σύμφωνες με το στόχο για βεβαίωση 3,2 δισ. ευρώ και είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, το συγκεκριμένο στέλεχος έκανε λόγο για σημαντική πρόοδο σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα μέτρα, τονίζοντας πως από τις 542 εκκρεμείς δράσεις, η τρόικα αποδέχεται ότι έχει ολοκληρωθεί το 50%. «Θεωρούμε ότι έχουμε κάνει περισσότερα, αλλά εκείνοι δεν μπορούν ακόμη να το πιστοποιήσουν. Όταν έλθουν στην Αθήνα επιδιώκουμε να έχουμε πάει σε υψηλότερο ποσοστό», είπε.
"Κόκκινη κάρτα" στο πάγωμα τον πλειστηριασμών
Στον αντίποδα, δεν προχώρησε το αίτημα της κυβέρνησης για παράταση άλλου ενός έτους για την απαγόρευση πλειστηριασμών καθώς αρμόδια πηγή ανέφερε πως «δεν το συζητήσαμε σε βάθος».
Τέλος, αναφερόμενος στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια, ο κυβερνητικός αξιωματούχος της κυβέρνησης είπε πως «έγινε μεγάλη κουβέντα» για τις ρυθμίσεις που προετοιμάζει η κυβέρνηση, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα κομβικό θέμα.
«Εποικοδομητικές οι επαφές με την Κυβέρνηση»
Για εποικοδομητικές επαφές με την ελληνική κυβέρνηση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην τρόικα Ντέκλαν Κοστέλο, σημειώνοντας πως οι συναντήσεις βοήθησαν στο να εντοπισθούν ζητήματα που θα απασχολήσουν την αξιολόγηση στα τέλη του Σεπτεμβρίου.
«Οι συζητήσεις που είχαμε τις τελευταίες τρεις ημέρες με τον κ. Χαρδούβελη και την ομάδα του αποδείχθηκαν χρήσιμες και εποικοδομητικές για να εντοπίσουμε συγκεκριμένα ζητήματα στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος. Προσδοκούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις στην Αθήνα στο πλαίσιο του κανονικού ελέγχου», τόνισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα