Ανεβαίνουν οι τόνοι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου…

Λίγες μέρες πριν το κλείσιμο των περιφερειακών ψηφοδελτίων, ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και ταυτόχρονα αρχίζουν τα χτυπήματα κάτω από τη μέση προκειμένου να εξουδετερωθεί ο αντίπαλος. Χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Δέδες κατήγγειλε ότι...
ο Πέτρος Τατούλης του έκοψε το κινητό τηλέφωνο ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής. Την ίδια ώρα η παραίτηση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Χαρίλαου Κολοκοτρώνη έδινε τροφή σε φήμες για αποχώρηση του Γιάννη Μανώλη από την εκλογική μάχη. Οι φήμες διαψεύστηκαν από το περιβάλλον του κ. Μανώλη, αλλά είναι ενδεικτικές
των χτυπημάτων που επιχειρούν να δώσουν κάτω από τη μέση τα... γνωστά άγνωστα επικοινωνιακά κέντρα.

Αντιδρώντας σε αυτά τα κέντρα και στην προπαγάνδα, ο πρώην νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Πέτρου Τατούλη, αποκαλώντας τον «ψεύτη». Στην αγανακτισμένη επιστολή του στην οποία ξετινάζει το «έργο» του κ. Τατούλη, ο Κ. Φούρκας καταλήγει αναφέροντας «Τα λόγια σας τα είδαμε και τα έργα σας τα ακούσαμε».

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥ

Ο Τατούλης έκοψε το κινητό του Δέδε

«Απίστευτη ενέργεια, που ξεπερνά κατά πολύ ακόμα και τη λογική του χτυπήματος κάτω από τη ζώνη», χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες την ακύρωση -από την Περιφέρεια, όπως αναφέρει- του αριθμού στο κινητό του τηλέφωνο, ανήμερα της ονομαστικής του γιορτής.

Ειδικότερα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Πελοποννησιακής Συνεργασίας» σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Ανήμερα της ονομαστικής εορτής του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επικεφαλής της "Πελοποννησιακής Συνεργασίας", η Περιφέρεια ακύρωσε τον αριθμό του κινητού του Γιώργου Δέδε, τον οποίο είχε από την περίοδο που ήταν αντιπεριφερειάρχης. Ο σκοπός σαφής και προφανής. Να μην είναι δυνατό, σε μια ιδιαίτερη μέρα για τον ίδιο, να μπορέσει να δεχτεί τις ευχές και τα μηνύματα των φίλων του.

Για να μην δημιουργηθούν εντυπώσεις πρέπει να διευκρινιστεί ότι την επομένη της παραίτησής του από τη θέση του γεωγραφικού αντιπεριφερειάρχη, ο κ. Δέδες επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και ζήτησε να προχωρήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ο ίδιος να κρατήσει μεν τον αριθμό (για προφανείς λόγους), αλλά να αποσυνδεθεί από τον λογαριασμό της Περιφέρειας. Σημειώνεται, επιπλέον, πως ενώ ο λογαριασμός του ίδιου του περιφερειάρχη και μερικών εκ των στενών συνεργατών του έχει εκκρεμείς οφειλές χιλιάδων ευρώ, ο κ. Δέδες έχει πληρώσει μέχρι και τον τελευταίο λογαριασμό, χωρίς να αφήσει υπόλοιπο.

Πρόκειται για μια ενέργεια δηλωτική της μικρότητας που χαρακτηρίζει τα στελέχη της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας και ευτελίζει απολύτως το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης, μεταφέροντας το μικρόβιο της παραπολιτικής και της μικροπολιτικής στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής. Αποδεικνύει δε τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται η απερχόμενη περιφερειακή ηγεσία, εφ’ όσον μετέρχεται τέτοια τεχνάσματα για να ανακόψει την αυξανόμενη δυναμική του Γιώργου Δέδε προσωπικά, αλλά και όλης της "Πελοποννησιακής Συνεργασίας". Αν θεωρεί ότι μπορεί να το επιτύχει με τέτοιες μικρότητες, πλανάται πλάνην οικτράν.

Ζητούμε συγγνώμη από όλους όσοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας και δεν τα κατάφεραν, εξ αιτίας της απίστευτης αυτής ενέργειας. Ο νέος αριθμός επικοινωνίας του κ. Δέδε είναι 6981-698111».

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΟΥΡΚΑ

Ξεμπροστιάζει Τατούλη και τον λέει "ψεύτη"

Σφοδρή επίθεση στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον οποίον αποκαλεί «ψεύτη», εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο τ. νομάρχης Λακωνίας Κώστας Φούρκας. Αφορμή αποτέλεσε, όπως εξηγεί ο Κ. Φούρκας, η στάση του περιφερειάρχη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.

Ειδικότερα, ο τ. νομάρχης Λακωνίας σημειώνει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Λυπάμαι που τοποθετούμαι προεκλογικά, γιατί ομολογώ δεν ήταν στις προθέσεις μου. Κατόπιν όμως της τοποθέτησης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της 14ης Απριλίου 2014 (Μεγάλη Δευτέρα), αισθάνομαι την υποχρέωση αυτή.

Ολοι γνωρίζουμε, τουλάχιστον οι κάπως μεγαλύτεροι, ότι ο κύριος Τατούλης είναι ένας αριβίστας της πολιτικής, παλαιοκομματικής κοπής, που ταυτίζει την πολιτική με το ψέμα.

Ναι, είστε ψεύτης κ. Τατούλη.

Ψέμα 1: Αναφέρατε ότι δεν υπάρχει απόφαση Νομαρχιακού Συμβουλίου Λακωνίας για τη μελέτη του Μουσείου της Σπάρτης. Τουναντίον, σχετική με το θέμα απόφαση έχει καταγραφεί στα πρακτικά του Ν.Σ. και συγκεκριμένα σε αυτό της συνεδρίασης της 19ης Απριλίου 2010. Πρόκειται για την με αριθμό 323/2010 απόφαση Ν.Σ. με θέμα "Εκπόνηση Μελέτης Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ, και Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού", απόφαση που σημειωτέον ήταν ομόφωνη.

Ας κρατηθεί υπόψη των πολιτών ο ανωτέρω προϋπολογισμός, για να συγκριθεί στην πορεία με τον προϋπολογισμό αντίστοιχης μελέτης, αν ποτέ ανατεθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ψέμα 2: Αρνείστε την ύπαρξη προμελέτης, όταν σε σχετική σύσκεψη των φορέων, τον Ιούνιο του 2011, στο Διοικητήριο, είχατε μεν παραδεχτεί την ύπαρξή της, ανακοινώσει δε την πρόθεση από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου να εκπονηθεί άλλη, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Πολιτισμού.

Πράγματι, μέχρι σήμερα, τρία χρόνια μετά, το μόνο που προβάλλετε σχετικά είναι η υπογραφή της νέας προγραμματικής σύμβασης.

Επιπροσθέτως, σας γνωρίζω ότι ούτε εγώ ούτε κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς μου συμμετέχει σε μελετητικό ή εργοληπτικό γραφείο/εταιρεία δημοσίων έργων. Σε άλλες οικογένειες συμβαίνουν αυτά.

Ψέμα 3: Αναφέρατε ότι έχουν διενεργηθεί οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις του απαιτούμενου χώρου, μέχρι τα όρια του ποταμού Ευρώτα.

Πότε συνέβη και με ποια απόφαση, διότι όλοι εμείς και περισσότερο οι παρακείμενοι ιδιοκτήτες την αγνοούν.

Με όλα αυτά, είναι γεγονός ότι η πόλη της Σπάρτης και γενικότερα η Λακωνία έχασε ένα από τα σημαντικότερα έργα ανάπτυξης.

Και μιας και αναφέρθηκα σε έργα ανάπτυξης, δεν μας έχετε πει πώς προγραμματίζετε την ανάπτυξη της Λακωνίας. Τι έχετε δηλαδή προετοιμάσει για τη νέα προγραμματική περίοδο 2013-2020.

Αποψή μας, τίποτα.

Διότι εάν είχατε πραγματικά ενδιαφερθεί για τη Λακωνία, δεν θα χάνονταν έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ. Ειδικότερα:

• Ο δρόμος Σπάρτη - Γύθειο, έργο ενταγμένο στο τομεακό πρόγραμμα του τότε ΥΠΕΧΩΔΕ από τον Ιούλιο του 2008 (μελέτη και κατασκευή), προϋπολογισμού δαπάνης 50 εκατομμυρίων ευρώ, που δυστυχώς λόγω ολιγωρίας έχει παραμείνει σε αρχικό στάδιο, καθώς η μελέτη δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

• Το Τουριστικό Καταφύγιο Γυθείου, έργο ενταγμένο στο τομεακό πρόγραμμα του EOT και ώριμο προς δημοπράτηση από το 2010. Και σε αυτή την περίπτωση, λόγω ολιγωρίας στην εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης, αξίας 8.000 ευρώ, με απαιτούμενο χρόνο σύνταξης ενός μηνός, χάθηκε το έργο, τουλάχιστον για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

• Τα δύο υδραυλικά έργα που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" του υπουργείου Γεωργίας το 2008: Το φράγμα της Κελεφίνας (μελέτη και κατασκευή), προϋπολογισμού δαπάνης 25 εκατομμυρίων ευρώ και το κλειστό κύκλωμα άρδευσης Τρινάσου (μελέτη και κατασκευή), προϋπολογισμού δαπάνης 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία ούτε καν οι μελέτες ολοκληρώθηκαν και ουσιαστικά χάθηκαν.

Επιπλέον, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας σας είχαμε αφήσει τις ακόλουθες μελέτες σε φάση οριστικής μελέτης:

• Παράκαμψη Γκοριτσάς - Παράκαμψη Γερακίου - Νέα Γέφυρα στον Πόρο

• Παράκαμψη Βλαχιώτη

• Τμήμα Γκαγκανιά - Μολάοι του οδικού άξονα Σπάρτης - Μονεμβασίας

• Τεχνητός Υφαλος Μονεμβασίας,

ενώ είχαμε εξασφαλίσει 2,5 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Μολυβιάτη για την αντικατάσταση της γέφυρας Ευρώτα στην περιοχή της Σκάλας. Η δικαιολογία ότι δεν υπήρχαν πόροι κρίνεται ψευδής, μιας και η πρόεδρος του Ταμείου, προσφάτως, δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα 650 εκατομμύρια ευρώ που δεν έχουν απορροφηθεί.

Τελικά, το μόνο που πετύχατε είναι να συνεχίσετε τα τέσσερα έργα, που είχαν προενταχθεί από την εποχή του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Πελοποννήσου κυρίου Χατζημιχάλη.

Μετά από όλα αυτά κ. Τατούλη, σας ταιριάζει το ρηθέν για έναν άλλο παλαιοκομματικό: "Τα λόγια σας τα είδαμε και τα έργα σας τα ακούσαμε"».
eleftheriaonline
Keywords
Τυχαία Θέματα