Αναστέλλεται η αποστολή νέων παρατηρητών στη Συρία

Την αναστολή της αποστολής επιπλέον παρατηρητών στη Συρία, μετά την επίθεση που δέχθηκαν τα κλιμάκιά τους τη Δευτέρα, αποφάσισε ο Αραβικός Σύνδεσμος.....

«Ο Αραβικός Σύνδεσμος δεν θα στείλει προς το παρόν επιπλέον παρατηρητές στη Συρία» και αναμένει «να ηρεμήσουν τα πράγματα» ανέφερε αξιωματούχος του οργανισμού, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.
Την περασμένη Κυριακή ο Αραβικός Σύνδεσμος είχε αποφασίσει να ενισχύσει την αποστολή του στη Συρία μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για αδυναμία να σταματήσει την καταστολή της εξέγερσης. Την Δευτέρα όμως
οι παρατηρητές του δέχτηκαν επίθεση στην περιοχή της Λαττάκειας και τρεις από αυτούς -δύο από το Κουβέιτ και ένας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-τραυματίστηκαν.
Ο ίδιος αξιωματούχος διέψευσε πάντως τις δηλώσεις Αλγερινού παρατηρητή, του Ανουάρ Μάλεκ ο οποίος παραιτήθηκε από την αποστολή κατηγορώντας το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Ασαντ για «σειρά εγκλημάτων κατά του λαού του».
Ο αξιωματούχος χαρακτήρισε τις δηλώσεις «αβάσιμες» και υποστήριξε ότι ο Μάλεκ δεν θα μπορούσε να τις κάνει γιατί «ήταν άρρωστος και έμεινε κλινήρης στο ξενοδοχείο του στη Συρία».
Keywords
Τυχαία Θέματα