Αναφορά στον εισαγγελέα για τον ελλιπή τεχνικό έλεγχο στα περιπολικά

Κατόπιν αιτήματος του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων», η ΠΟΑΣΥ διαβίβασε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναφορά σχετικά με τον τεχνικό έλεγχο και τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας....

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το ζήτημα του πλημμελούς τεχνικού ελέγχου και συντήρησης των υπηρεσιακών οχημάτων έχει αναδειχθεί κατ' επανάληψη από την Ομοσπονδία μας και τα πρωτοβάθμια σωματεία, με αναφορές προς την αρμόδια Φυσική
και Πολιτική Ηγεσία, τις οποίες σας επισυνάπτουμε. Όπως προκύπτει από τα διδάγματα της κοινής πείρας, η πλημμελής συντήρηση των οχημάτων δύναται να οδηγήσει αιτιωδώς στην τέλεση εξ αμελείας αξιόποινων πράξεων.
Φρονούμε, όμως, ότι είναι προτιμότερη η εκ των προτέρων ενεργοποίηση όλων των συναρμόδιων για τη συντήρηση των υπηρεσιακών οχημάτων φορέων, για την πρόληψη τυχόν ατυχημάτων και τη διαφύλαξη της ασφάλειας, τόσο του αστυνομικού προσωπικού όσο και των πολιτών, από την εκ των υστέρων αναζήτηση των κατά περίπτωση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Κύριε Εισαγγελέα,
Επειδή η ζωή, η σωματική ακεραιότητα και η ασφάλεια των συγκοινωνιών συνιστούν προστατευόμενα από ποινικές διατάξεις έννομα αγαθά, σας διαβιβάζουμε αυτούσια την αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, έπειτα από αίτημα της Ένωσης και σχετική απόφαση του Δ.Σ. αυτής για την υποβολή της μέσω ημών, καθώς και σχετικές με το θέμα αναφορές άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, ώστε να προβείτε στις κατά την κρίση σας δέουσες ενέργειες».
Keywords
Τυχαία Θέματα