Αναδίπλωση για τα μισθολόγια του διπλωματικού κλάδου

Μείωση 56 ευρώ τον μηνά και όχι 239 ευρώ όπως αρχικά προέβλεπε ο νόμος για το Μεσοπρόθεσμο θα υποστεί ο μισθός του Ακολούθου Πρεσβείας βάσει του οποίου καθορίζεται ο μηνιαίος βασικός μισθός όλων των βαθμών της ιεραρχίας των υπαλλήλων του διπλωματικού κλάδου του υπουργείου Εξωτερικών....
Σύμφωνα με τις επείγουσες μισθολογικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε το Υπουργικό Συμβούλιο η μείωση στους μισθούς των διπλωματών στα πλαίσια των περικοπών του ειδικού μισθολογίου
ελαχιστοποιείται σε σχέση με το νόμο «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016» που ψηφίσθηκε προ ημερών στη Βουλή.
Ο προηγούμενος νομός καθόριζε το βασικό μισθό του Ακολούθου Πρεσβείας, στα 878 ευρώ από 1.117,00 ευρώ (περικοπή 239 ευρώ), ενώ πλέον τον καθορίζει στα 1.061 ευρώ, δηλαδή τον περικόπτει κατά 56 ευρώ.

Μάλιστα, οι ακόλουθοι των πρεσβειών είναι μία από τις ελάχιστες κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων που δεν θα δουν ένα επίδομά τους να μειώνεται (επίδομα Ξενίας - παράσταση), ενώ θα λάβουν πάγια αποζημίωση, λόγω των ειδικών συνθηκών προσφοράς διπλωματικών ή επιστημονικών υπηρεσιών και της απασχόλησής τους πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας. Αυτά τα επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:

Επίδομα Ξενίας
- Για το βαθμό του Ακολούθου Πρεσβείας και Ακολούθου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων διακόσια τριάντα ένα ευρώ (231 ευρώ).
- Για το βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Γ΄ μέχρι και για το βαθμό του Γραμματέα Πρεσβείας Α΄, για το βαθμό του Εισηγητή της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας καθώς και για το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ' μέχρι και το βαθμό του Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α', διακόσια τριάντα ένα ευρώ (231 ευρώ).
- Για το βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Β΄, Εμπειρογνώμονα Β΄ τάξεως και Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β' διακόσια σαράντα επτά ευρώ (247 ευρώ).
- Για το βαθμό Συμβούλου Πρεσβείας Α΄, του Αναπληρωτή Νομικού Συμβούλου, του Εμπειρογνώμονα Α΄ τάξεως και Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Α', τριακόσια πέντε ευρώ (305 ευρώ).
- Για το βαθμό του Πληρεξούσιου Υπουργού Β΄, του Νομικού Συμβούλου Β', του Εμπειρογνώμονα Πρεσβευτή Συμβούλου Β΄, Γενικού Συμβούλου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β΄και για όλους τους ανώτερους βαθμούς τριακόσια δέκα οκτώ ευρώ (318 ευρώ).

Πάγια αποζημίωση ειδικών συνθηκών
- Ακόλουθος Πρεσβείας και Ακόλουθος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων εκατόν δώδεκα ευρώ (112 ευρώ).
- Γραμματέας Πρεσβείας Γ΄ τάξεως και Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Γ', εκατόν δώδεκα ευρώ (112 ευρώ).
-Γραμματέας Πρεσβείας Β΄ τάξεως και Γραμματέας Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Β', εκατόν πενήντα τέσσερα ευρώ (154 ευρώ).
-Γραμματέας Πρεσβείας Α΄ τάξεως, Εισηγητής της Ειδικής Νομικής Υπηρεσ
Keywords
Αναζητήσεις
γραμματεας σε πρεσβεια μισθος
Τυχαία Θέματα