Αμβρόσιος: Ας ασχοληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δικούς του κουκουλοφόρους!

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, με αφορμή την ανακοίνωση που είχε βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγορούσε επειδή θα έδινε το παρών στα εγκαίνια των,τοπικών γραφείων της Χρυσής Αυγής. Ο Αμβρόσιος σε μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση ξεκαθάρισε τους λόγους που δεν θα δώσει το παρών στα εγκαίνια, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ
υπογραμμίζοντας ότι καλά θα κάνει να ασχοληθεί με τους δικούς του κουκουλοφόρους, που έχουν προκαλέσει ζημιές στην Αθήνα!....
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται το κόμμα της Κουμουνδούρου να ρυθμίσει τη δική του ζωή, ενώ μέσως της ανακοίνωσής του… φρόντισε να δώσει συμβουλές στα μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς μερικές ενέργειές τους δείχνουν ότι αποτελούν προέκταση του Χιτλερισμού, Μάλιστα, όλα αυτά τα… «ανδραγαθήματα» του κόμματος του Μιχαλολιάκου πιστεύει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ότι οφείλονται «στον ενθουσιασμό του νεοφώτιστου ή στην μέθη από την εκλογική τους επιτυχία»!
Τέλος ο μητροπολίτης Αμβρόσιος εξέφρασε ανοικτά την αντίθεσή του στον μητροπολίτη Σισανείου και Σιατίστης Παύλου, που είχε χαρακτηρίσει τη Χρυσή Αυγή ως «Μαύρη Νύχτα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αμβρόσιου
Οι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υποβληθούν στον κόπο να μας ερωτήσουν, ώστε να επαληθεύσουν μια αδέσποτη πληροφορία, ότι πρόκειται να τελέσω σήμερα το βράδυ τα Εγκαίνια στα Γραφεία της Χρυσής Αυγής, εχάλασαν τον κόσμο εναντίον μας.
Τα ΜΜΕ, Αθηναϊκά και Επαρχιακά, δεν έπαυσαν να ασχολούνται μαζί μου.
Ιδού λοιπόν η απάντησή μας.

Απόψε δεν θα μεταβώ στα Εγκαίνια των Γραφείων της Χρυσής Αυγής! Διότι:

1) Όχι μόνον διότι την ίδια ώρα είχα κάποια άλλη σοβαρή υποχρέωση, αλλά και διά πολλούς εισέτι λόγους τους οποίους θα σας εκθέσω.
Έχω παρακαλέσει τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Καλλίνικο Πουλή, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως και Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών, να με εκπροσωπήσει και να τελέσει τον αγιασμό.

2) Εκ συστήματος, αν και προσκαλούμενος, δεν παρίσταμαι στα Εγκαί-νια των Γραφείων των Πολιτικών Κομμάτων και σχηματισμών, για να μη δίδω αφορμή σε σχόλια! Πάντοτε μερικοί είναι έτοιμοι να μας πυροβολήσουν!

3) Ένεκα της θέσεώς μου ως Επίσκοπος, δεν έχω το δικαίωμα να ανήκω σε κάποιο πολιτικό Κόμμα ολοκλήρου του πολιτικού φάσματος, ήτοι από την άκρα αριστερά έως και την άκρα δεξιά! Τούτο δε, διότι ο Επίσκοπος είναι πνευματικός πατήρ όλων, ανεξαιρέτως όλων, και πρέπει να είναι προσιτός σε όλους, γι’ αυτό δε αχρωμάτιστος και συνεπώς ακομμάτιστος! Πολλοί κατά καιρούς μας έβαλαν ετικέτες, εμείς όμως ουδέποτε προέβημεν σε συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου, και μάλιστα κατά τη διάρκεια προεκλογικών αναμετρήσεων. Ως παράδειγμα έστω το εξής: στον οδηγό μας, που ευρίσκεται τις περισσότερες ώρες της εβδομάδος μαζί μας επί 34 τόσα, χρόνια ουδέποτε υποδείξαμε τι να ψηφίσει και ουδέποτε επίσης τον ερωτήσαμε τι εψήφισε!

4) Είμαι λοιπόν ακομμάτιστος και γι’ αυτό δεν ασχολούμαι με την
Keywords
Τυχαία Θέματα