«Αφύπνιση» Παπαδήμου για το λαθρεμπόριο καυσίμων…

Μέτρα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων εξήγγειλε, έστω και καθυστερημένα, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Η σοφή λαϊκή ρήση «κάλλιο αργά παρά ποτέ» είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρη. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού έρχεται μία ημέρα μετά την αιφνίδια παρέμβαση των δύο σημαντικότερων πετρελαϊκών επιχειρήσεων της χώρας, των ΕΛΠΕ..
και της MotorOil, με προτάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου στη διακίνηση καυσίμων.

Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από:

α) τις αποκαλύψεις της zougla.gr για το κύκλωμα λαθρεμπορίας και νοθείας καυσίμου

β) από τις εκθέσεις, καταγγελίες, παρεμβάσεις του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής, Γ. Σούρλα

γ) την υπόθεση Καπελέρη και τα πρόστιμα σε λαθροδιακινητές καυσίμων

δ) το περιεχόμενο των φακέλων που μελετούν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς Γ. Πεπόνης, Σ. Μουζακίτης, ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ότι θα επεκταθεί το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εκροών - εισροών υγρών καυσίμων στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια.

Σημείωσε επίσης ότι θα ενισχυθεί το Σ.Δ.Ο.Ε. με κατάλληλη τεχνολογία και εκπαίδευση, καθώς και ότι θα τοποθετηθούν στα τελωνεία έξι σταθερά συστήματα με ακτίνες Χ για την παρακολούθηση των βυτιοφόρων.

Κατά τα άλλα, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το λαθρεμπόριο καυσίμων ως ένα κραυγαλέο πρόβλημα κοινωνικής αδικίας, τονίζοντας ότι «κάποιοι πλουτίζουν σε βάρος άλλων».

Όπως είπε, το λαθρεμπόριο όχι μόνο κοστίζει όσον αφορά στα έσοδα του Δημοσίου αλλά προκαλεί την οργή των πολιτών σε μία εποχή που ο λαός δοκιμάζεται σκληρά.

Δήλωσε, πάντως, ότι δεν είναι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις της ελληνικής Πολιτείας στο πρόβλημα αυτό, ωστόσο, όπως ανέφερε, έχουν γίνει προσπάθειες και υπάρχουν κάποια αποτελέσματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα