Αυξάνονται από σήμερα οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων…


Με ακριβότερα ακτοπλοϊκάεισιτήρια μέχρι και 6% θα ταξιδέψουν όσοι αποφασίσουν να περάσουν το Πάσχα στανησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείεςπροχωρούν ήδη στην έκδοση ακριβότερων εισιτηρίων, ενώ αρκετές ακόμη - σύμφωναμε πληροφορίες - θα ανεβάσουν τα τιμολόγιά τους από την 1η Απριλίου. Παράγοντεςτης τουριστικής αγοράς επιμένουν παρά ταύτα ότι «σε σχέση με πέρυσι το Πάσχα
οιτιμές των εισιτηρίων κινούνται στα ίδια επίπεδα», αφού τους προηγούμενους μήνεςείχαν μεσολαβήσει μικρές μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων...

Γενικά πάντως, σε σύγκρισημε το περσινό Πάσχα και τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα είναι λιγότερα και ο κόσμοςπου θα περάσει τις γιορτές στα νησιά θα είναι λιγότερος από άλλες χρονιές.
Ενδεικτικά, ενώ το 2011είχαν προγραμματιστεί και αρκετά έκτακτα δρομολόγια προς Μύκονο με πλοία HighSpeed, φέτος την Μεγάλη Πέμπτη θα γίνουν μόνο δυο. Συνολικά τα δρομολόγια τηςΜεγάλης Πέμπτης από 25 πέρυσι μειώνονται φέτος σε 17, σύμφωνα με τοπρογραμματισμό που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο.
Οι επιβάτες, πάντως,διαμαρτύρονται διότι οι τιμές ανεβαίνουν, χωρίς οι εταιρείες να ενημερώνουν τοεπιβατικό κοινό, τη στιγμή που η διάρκεια των ταξιδιών παραμένει μεγάλη, αφούτα πλοία μειώνουν ταχύτητα, με στόχο την μικρότερη κατανάλωση καυσίμων και τημείωση των εξόδων τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα