ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΑΜ ΦΑΤΟΡΙ...

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας βομβάρδισαν την πόλη Μάλαμ Φατόρι, στα βορειοανατολικά της χώρας, η οποία ελέγχεται από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.Σύμφωνα με κατοίκους της νιγηριανής...
πόλης Μπόσο, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Μάλαμ Φατόρι, οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης και συνεχίζονταν για πολλές ώρες.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας, Κρις Ολουκολάντε, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε
την περιοχή αυτή «τις δύο τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας».

Κάτοικοι του Μπόσο και ορισμένα μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη που συμμετείχαν στην επιχείρηση προέρχονταν από το γειτονικό Τσαντ, ο πρόεδρος του οποίου Ιντρίς Ντεμπί έχει δεσμευτεί να πολεμήσει τους εξτρεμιστές της Μπόκο Χαράμ. Ο Ολουκολάντε όμως δεν επιβεβαίωσε την εμπλοκή του Τσαντ στην επιχείρηση αυτή, περιοριζόμενος να υπενθυμίσει ότι η Μάλαμ Φατόρι «βρίσκεται στην περιοχή που καλύπτεται από την κοινή πολυεθνική δύναμη, στην οποία μετέχει και το Τσαντ».

«Γύρω στις 8 το πρωί (της Τετάρτης) αρχίσαμε να βλέπουμε στρατιωτικά αεροπλάνα να περικυκλώνουν τη Μάλαμ Φατόρι και λίγο αργότερα άρχισαν να βομβαρδίζουν», είπε ένας κάτοικος του Μπόσο, ο Ιντρίσα Άρι.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τυχόν θύματα. Άγνωστο είναι επίσης αν οι άνδρες της Μπόκο Χαράμ βρίσκονταν στην πόλη κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Η τηλεφωνική σύνδεση στις περιοχές που ελέγχονται από τους ισλαμιστές εξτρεμιστές συχνά δεν λειτουργεί, κάτι που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη την επικοινωνία με τους κατοίκους.

Καθώς υπάρχει κίνδυνος διάχυσης της δράσης της Μπόκο Χαράμ στην ευρύτερη περιοχή, το Καμερούν, το Τσαντ και ο Νίγηρας αποφάσισαν πρόσφατα να εντείνουν τη στρατιωτική συνεργασία τους με τη Νιγηρία ώστε να αντιμετωπίσουν τους ισλαμιστές που απειλούν τα σύνορά τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα