Άδειο ταμείο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Δύσκολα ξεκίνησαν τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για το 2012, μιας και τα χρήματα που υπάρχουν στα ταμεία του επαρκούν μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, το πολύ μέχρι τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου....
Οι φόβοι πως οι λειτουργικές δαπάνες δεν θα μπορούν να εξοφληθούν είναι έντονοι από τις πρυτανικές αρχές, ενώ το χρέος του Ιδρύματος για το 2011 αγγίζει τα 2 εκ. ευρώ.
Ένας δύσκολος χρόνος από οικονομικής διαχείρισης αλλά και από την πλευρά της εφαρμογής του νέου νόμου είναι το 2012, σύμφωνα με τον
αντιπρύτανη κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη.
«Ήδη αφήσαμε από τον προηγούμενο χρόνο ένα έλλειμμα που καταφέραμε να το διαχειριστούμε όσο τον δυνατόν καλύτερα μπορούσαμε. Το 2011 ξεκινήσαμε με ένα χρέος της τάξης των 3.9 εκ. ευρώ από το 2010 και με ένα προϋπολογισμό που ξεκίνησε από τα 6.250.000 ευρώ και τελικά μειώθηκε στα 5.6 εκ. ευρώ γιατί τελευταία στιγμή μας περιέκοψαν την τρίτη και τέταρτη δόση λόγω κρίσης» υπογράμμισε ο κ. Ζουμπουλάκης.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το χρέος του 2011 ανέρχεται στα 2 εκ. ευρώ, με τις πρυτανικές αρχές να περικόπτουν δαπάνες, ενώ ένα μεγάλο μέρος χρημάτων δεν ξοδεύτηκε την περασμένη χρονιά, μιας και πολλοί ήταν οι εργολάβοι κυρίως συντήρησης και καθαριότητας που εγκατέλειψαν το Ίδρυμα με κύρια αιτία την πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή τους.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όμως έχει αποθεματικό ελάχιστα χρήματα που φτάνουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών που είναι η αγορά πετρελαίου, τα οδοιπορικά και η πληρωμή των φόρων προς το κράτος μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ή το πολύ στις αρχές Φεβρουαρίου.
«Έχουμε πληρώσει το φυσικό αέριο, όμως θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ , που ναι μεν δείχνουν μια ανοχή όμως φοβόμαστε το επόμενο διάστημα που δεν θα έχουμε χρήματα, διακοπές στις παροχές τους. Αναφορικά με τους φόρους προς το κράτος είναι παράλογο όταν το ίδιο το κράτος αργεί να μας δώσει τα χρήματα, να μας βάζει πρόστιμα γιατί καθυστερούμε να πληρώσουμε φόρους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης.
Ο ίδιος εξέφρασε την αγωνία και τον φόβο του για την επόμενη δόση χρημάτων προς το Ίδρυμα μιας και προϋπολογισμό θα καταθέσει το νέο συμβούλιο διοίκησης.
«Φέτος τον νέο προϋπολογισμό θα τον καταθέσει το νέο συμβούλιο. Το νέο συμβούλιο πριν το τέλος Φεβρουαρίου δεν θα έχει εκλεχθεί. Τις καλές εποχές που το Πανεπιστήμιο έκανε προϋπολογισμό τον Νοέμβριο, έπαιρνε χρήματα τον επόμενο Απρίλιο, τώρα αν τον κάνει Φεβρουάριο ή Μάρτιο δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναμπούν χρήματα στο ταμείο», εξήγησε ο κ. Ζουμπουλάκης.

Πηγή:thessalianews
Keywords
Τυχαία Θέματα