The Conversation: ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ Η ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ...

«Τα λεφτά σας η τη ζωή σας» είναι ουσιαστικά το δίλλημα που θέτουν οι Γερμανοί στους Έλληνες ψηφοφόρους, αναφέρει το Βρετανικό περιοδικό The Conversation, εννοώντας «ψηφίστε για να διατηρηθεί το status quo, ή ρισκάρετε μια έξοδο από την ευρωζώνη».
Πριν από τρία χρόνια αναφέρει στην συνέχεια το περιοδικό η Ανγκέλα Μέρκελ από κοινού...
με τον Νικολά Σαρκοζί εξευτέλισαν τον
τότε πρωθυπουργό της χώρας, Γιώργο Παπανδρέου, που ζήτησε δημοψήφισμα για τις αποφάσεις που του επέβαλαν οδηγώντας τον ουσιαστικά στην παραίτηση και στην υιοθέτηση του σκληρού προγράμματος. Πρόσφατα το Der Spiegel συνεχίζει το περιοδικό αποκάλυψε ότι η Μέρκελ είναι έτοιμη να δεχτεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, αν δεν συνεχίσει μια νέα κυβέρνηση το πρόγραμμα σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί, διαρρέοντας ταυτόχρονα ότι κάποιοι πονηροί νομικοί θα βρουν τρόπο να διώξουν την χώρα από το ευρώ.

Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ όμως ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία πρόθεση να βγάλει τη χώρα από την ευρωζώνη και ότι προτίθεται να αλλάξει την φορολογική πολιτική στοχεύοντας τους έχοντες και κατέχοντες, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχύσει τους τομείς Πρόνοιας, παροχής υγειονομικών υπηρεσιών αλλά και αύξησης των κατώτατων μισθών.

Οι Γερμανοί ωστόσο δεν ανησυχούν θεωρώντας πλέον ότι μπορούν να ζητήσουν από την χώρα να φύγει από το ευρώ χωρίς μεγάλες συνέπειες για την ευρωζώνη.

Το χρέος της Ελλάδας, υποστηρίζει στην συνέχεια το περιοδικό, χρησιμοποιείται ως το εργαλείο για να «μαζευτούν οι ατίθασες» χώρες που αγνοούν τη συνθήκη του Μάαστριχτ αν και Γερμανία και Γαλλία πρωτοστάτησαν στις αρχές του 2000 με ελλειμματικούς προϋπολογισμούς.

Οι Έλληνες θα αποφασίσουν στις 25 Ιανουαρίου. Είναι λυπηρό ότι οι Γερμανοί που διαφωνούν με το διαφαινόμενο αποτέλεσμα θέτουν το οικοδόμημα της Ευρώπης σε κίνδυνο εμμένοντας στην συντηρητική τους πολιτική
Keywords
Τυχαία Θέματα