Reuters: Εκεχειρία συμφώνησαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης συμφωνήθηκε η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και της Χαμάς, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters....

Το Ισραήλ, που ευθύνεται για την καθυστέρηση στην επίτευξη της συμφωνίας, και η Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία, όπως ανακοίνωσε στο Reuters πηγή από τα Παλαιστινιακά εδάφη. Την είδηση επιβεβαίωσε και στέλεχος της Αιγυπτιακής κυβέρνησης που συμμετείχε ως
μεσάζων στις διαπραγματεύσεις για να λήξουν οι εχθροπραξίες οκτώ ημερών.

Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες, μιλούν μεν για συμφωνία σε εκεχειρία, αλλά τονίζουν ότι το Ισραήλ δεν θα άρει τον αποκλεισμό.
Η εκεχειρία ανακοινώθηκε επίσημα διά στόματος του υπ. Εξωτερικών της Αιγύπτου Mohamed Kamel Amr κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τη υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

«Ο πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό (Νετανιάχου) για τη συμφωνία με την Αιγυπτιακή πρόταση κατάπαυσης του πυρός- πρόταση την οποία ο πρόεδρος (Ομπάμα) συνένστησε στον πρωθυπουργό να κάνει δεκτή- ενώ επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του», δήλωσε η Χ. Κλίντον.
«Ο πρόεδρος είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρεται από την εκεχειρία για να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειεές τους να βοηθήσουν το Ισραήλ στην ανταπόκριση στις ανάγκες ασφάλειάς του, ειδικά στο θέμα του λαθρεμπορίου όπλων και εκρηκτικών στη Γάζα», πρόσθεσε.

-
Keywords
Τυχαία Θέματα