O Εμίρης του Κατάρ κάνει την Οξυά..."art island"

Μεγάλη ανατροπή στο σχέδιο αξιοποίησης του νησιού Οξυά στις Εχινάδες νήσους, το οποίο αγόρασε πρόσφατα ο παραιτηθείς εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Hamad bin Khalifa Al-Thani...

Μέχρι σήμερα οι φήμες έλεγαν ότι ο σεΐχης αγόρασε ένα νησί 4.200 στρεμμάτων αντί περίπου 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να χτίσει εκεί ένα εξοχικό παλάτι. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι εντελώς διαφορετική και η επένδυση που σχεδιάζεται για την Οξυά μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για όλη την Ελλάδα και να στρέψει
τους προβολείς ανά τον πλανήτη στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής", το πανέμορφο, αλλά άγονο αυτό νησί του Ιονίου ο Al-Thani σχεδιάζει να το μετατρέψει σε ένα παγκοσμίου εμβέλειας «art island». Δηλαδή σε ένα νησί τέχνης, πολιτισμού και φιλοξενίας το οποίο θα είναι σημείο αναφοράς σε όλο τον κόσμο.

Η μεγάλη αυτή επένδυση, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα έχει προϋπολογισμό της τάξης των 250-300 εκατ. ευρώ και θα προσφέρει 200 θέσεις εργασίας. Το σχέδιο του εμίρη του Κατάρ το "νησί τέχνης" τελεί υπό την αιγίδα της κόρης του, Al Mayassa bint Hamad bin Khalifa Al-Thani , η οποία έχει ήδη ξοδέψει εκατομμύρια ευρώ για αγορά σπάνιων εργών τέχνης με σκοπό να βάλει το εμιράτο στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.

Το κόνσεπτ το οποίο εγκρίθηκε από τον Al-Thani και δόθηκε στους αρχιτέκτονες για να ξεκινήσουν οι μελέτες προβλέπει τα εξής:
-Το νησί θα μετατραπεί σε ένα διεθνές κέντρο τέχνης και πολιτισμού, το οποίο θα μπορεί να φιλοξενήσει καλλιτέχνες και εκθέσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος.
-Θα δημιουργηθούν : μουσείο, χώροι έκθεσης των έργων, αίθουσες εκδηλώσεων και αμφιθέατρο
Επίσης θα αναπτυχθούν χώροι φιλοξενίας των καλλιτεχνών , οι οποίοι θα μπορούν να μείνουν στο νησί, να δημιουργούν και να εκθέτουν τα έργα τους.
-Όλα τα κτίρια που θα χτιστούν θα γίνουν με απόλυτο σέβασμο στις φυσικές ιδιαιτερότητες του νησιού αλλά και στα πολιτιστικά και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της περιοχής και της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα