Nέο πακέτο περικοπών σχεδιάζει η ιταλική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα σχεδιάζει νέο πακέτο περικοπών, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο. Συγκεκριμένα, περικοπές στις δημόσιες δαπάνες ύψους 15 δισεκ. ευρώ ετοιμάζει ο ιταλός πρωθυπουργός, καθώς προσπαθεί να συνδυάσει οικονομική εξυγίανση και ευρωπαϊκές δεσμεύσεις....

Η εφημερίδα της Ρώμης «Ιλ Μεσσατζέρο» γράφει: «Μόνον με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να μειωθεί το κόστος εργασίας, να αποφευχθεί η αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22% και να συνεχίσει, το δημόσιο, να πληρώνει τα χρέη του προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις».
Την ίδια
στιγμή ο Λέτα δηλώνει πως η κυβέρνησή του μπορεί να τηρήσει την δέσμευσή της να διατηρήσει το έλλειμμα κάτω από το όριο του 3%.
«Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μην ξεπεράσουμε το όριο του 3%. Είμαι βέβαιος ότι η Ιταλία θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και θα αντιμετωπίσει την «πρόκληση» αυτή, είπε ο Λέτα μιλώντας σε ένα συνέδριο καθολικών οργανώσεων στο Τορίνο.
Να σημειωθεί πως παράλληλα το ποσοστό ποσοστό των «κόκκινων» δανείων στην Ιταλία, σημειώνουν υψηλό 13 ετών.
Οπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, τον Ιούλιο τα «κόκκινα» δάνεια εκτινάχθηκαν στα 139,8 δισ. ευρώ έναντι 138 δισ. τον Ιούνιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα