Kαταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκισης...

Στα «μαλακά» έριξε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έναν πρώην κοινοτάρχη της τέως επαρχίας Μεσσήνης για την κατοχή 1.678 γραμμαρίων χασίς, επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ. Επίσης, δέχτηκε το αίτημα η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και να αποφυλακισθεί. Το Δικαστήριο τον αθώωσε για την καλλιέργεια χασίς, αφού δέχτηκε τον ισχυρισμό του ότι βρήκε τυχαία και συγκόμισε μια άγνωστη σε αυτόν φυτεία στον Πάμισο...
στην περιοχή της Βελίκας, όταν είχε πάει για ψάρεμα.

Έρευνα
Καταθέτοντας οι αστυνομικοί που χειρίσθηκαν την υπόθεση, είπαν
ότι πέρυσι το Φεβρουάριο δέχτηκαν στη Δίωξη Ναρκωτικών ανώνυμη καταγγελία, πως ο συγκεκριμένος διακινεί ναρκωτικά σε τοξικομανείς της περιοχής. Πήγαν στο κτήμα που διατηρούσε στην περιοχή και όταν εμφανίσθηκε, τον ακινητοποίησαν και τον ρώτησαν αν έχει ναρκωτικές ουσίες. Αυτός συνεργάσθηκε και τους υπέδειξε 85 γραμμάρια χασίς πάνω σε έναν πάγκο στο εργαστήριο που είχε, 101 γρ. σε έναν κουβά στην αποθήκη και δύο ζυγαριές ακριβείας (η μία ζύγιζε από ένα γραμμάριο και η άλλη από πέντε γραμμάρια).
Έξω από την αποθήκη, στο κτήμα, κάτω από μια πλαστική δεξαμενή, τους παρέδωσε σε πλαστικούς κουβάδες άλλες τρεις ποσότητες χασίς (1.066, 255 και 171 γραμμάρια).
Ο ίδιος ανέφερε τότε στους αστυνομικούς ότι ψαρεύοντας στον Πάμισο είχε βρει μια μικρή φυτεία, την οποία συγκόμισε.
Υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσε πρώην αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, ο οποίος είπε ότι τον γνωρίζει από μικρό και πως έχει διατελέσει πρόεδρος για πολλά χρόνια στο χωριό του. Ανέφερε πως αντιμετωπίζει ψυχολογικές διαταραχές και έχει εμμονές. Επίσης, αναφέρθηκε στη δουλειά του, ότι ήταν πολύ καλός τεχνίτης, ενώ έκανε έρευνες για να χρησιμοποιείται ο ελαιοπυρήνας σε οικοδομικά υλικά. Ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου, όταν δήλωσε επιφυλακτικός για τη βεβαιότητα της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας ότι ο κατηγορούμενος διακινούσε ναρκωτικά, λέγοντάς του: «Πώς τελικά λειτουργεί η Αστυνομία που και ο ίδιος έχετε υπηρετήσει;».

Τα βρήκε
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την κατοχή των ναρκωτικών, λέγοντας πως τα ήθελε για τον εαυτό του, καθώς η χρήση τον ηρεμούσε. Για το πού τα βρήκε, είπε στους δικαστές πως δύο χρόνια πριν συλληφθεί είχε πάει για ψάρεμα στη Βελίκα και σε ένα σημείο είδε σε λάκκους 10-15 δέντρα χασίς ύψους έως και 2 μέτρα. Εκείνη τη στιγμή φοβήθηκε και έφυγε, αλλά μετά το ξανασκέφτηκε, επέστρεψε, τα ξερίζωσε και τα πήρε.
Ισχυρίσθηκε ότι δε διακινούσε ναρκωτικά, ενώ χρησιμοποιούσε τις ζυγαριές για τις δουλειές του και τις δοκιμές που έκανε. Αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχει, ενώ αποκάλυψε στους δικαστές ότι αισθάνεται σε σμίκρυνση Απ. Παύλος!
Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας σημείωσε ότι η πράξη της κατοχής των ναρκωτικών ουσιών δεν αμφισβητείται, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία για καλλιέργεια χασίς. Έτσι πρότεινε την αθώωσή του για την καλλιέργεια, αλλά την ενοχή του για τη συγκομιδή.Της Βίκυς Βετουλάκη
Keywords
Αναζητήσεις
ανωνιμη καταγελια στη διωξη ναρκωτικων, αστυνομία καλαμάτας ανωνυμες καταγγελίες
Τυχαία Θέματα