Channel 4: «Μη δείξετε τα πρόσωπά μας θα έρθουν οι αριστεροί σπίτι μας»-Γλαφυρό ρεπορτάζ του Βρετανού ανταποκριτή για τους χρυσαυγίτες οπαδούς [βίντεο]

«Ο ήλιος λάμπει και για τα παιδιά της Χρυσής Αυγής, που είναι συγκεντρωμένα έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος είναι καιρός να κάνουν μια επίδειξη των δελτοειδών μυών τους», περιγράφει με γλαφυρό τρόπο ο ανταποκριτής του Channel 4 στην Ελλάδα, Πολ Μέισον αναφορικά με τις συλλήψεις
βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής....

«Φοράνε όλοι μαύρα γιλέκα ή t -shirts: μερικά με σβάστικα - όπως το λογότυπο του κόμματος , άλλοι με ένα δημοφιλές εμπορικό σήμα αθλητικών ειδών... Αλλά δεν είναι μια συνηθισμένη Κυριακή.

Χθες το βράδυ, ένα μεγάλο μέρος της ηγεσίας του κόμματος και στελέχη συνελήφθησαν και κατηγορούνται για οργανωμένο έγκλημα. Οι 32 συλληφθέντες- το κατηγορητήριο περιλαμβάνει δολοφονίες, εκβιασμούς, κατοχή όπλων χωρίς άδεια και - κατηγορούνται και για συμμετοχή στην εξαφάνιση έως και 100 μεταναστών που θεωρούνται νεκροί. Η καταστολή πυροδοτήθηκε από τη δολοφονία του αριστερού ράπερ Παύλου Φύσσα», σημειώνει ο δημοσιογράφος.

«Αναζητούσα έξω από τα γραφεία άτομα να μου μιλήσουν. Βρήκα ορισμένους με μαύρα μπλουζάκια:
Κρατούσαν κράνη και κοντάρια με την ελληνική σημαία αλλά αρνήθηκαν να μιλήσουν. Τελικά ένας δήλωσε στην κάμερα: Αυτή η καταστολή συμβαίνει επειδή τα ποσοστά του κόμματος αυξάνονται τόσο γρήγορα Έχουμε 20% στις δημοσκοπήσεις και έτσι έπρεπε να μας σταματήσει. Δεν έχει να κάνει με τη δολοφονία Φύσσα», περιγράφει ο αρθρογράφος και συνεχίζει: «Συνεχώς καταφτάνουν άτομα. Η εμφάνισή τους είναι παρόμοια: μαύρες στολές, ξυρισμένα κεφάλια, γυαλιά ηλίου Aviator και gothic τατουάζ που τους δίνει μια ισχυρή ταυτότητα ως ομάδα».

«'Οι αριστεροί θα έρθουν στα σπίτια μας, αν δείξετε τα πρόσωπά μας'. Μας λένε στελέχη του κόμματος και ένας από αυτούς κινείται απειλητικά προς την κάμερα κραδαίνοντας ένα κράνος. Ευτυχώς οι ψυχραιμότεροι τον συγκράτησαν», καταλήγει ο Πολ Μέισον.

Δείτε το βίντεο εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα