BINTEO - ΣΑΜΑΡΑΣ : ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ...

«Δεν έκλεισε την διαπραγμάτευση γιατί το καλό του τόπου» ανέφερε ο Α. Σαμαράς στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και τους δημοσιογράφους Νίκο Ευαγγελάτο και Όλγα Τρέμη, σημειώνοντας πως οι πιστωτές ανέβαζαν συνεχώς τόσο τον πήχη που φάνηκε πως δεν ήθελαν...

να συμφωνήσει. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αντιπολίτευσης όταν ήταν να κλείσει η διαπραγμάτευση, οι δανειστές μεγάλωναν το δημοσιονομικό κενό,
μεγάλωναν την μπάρα ακόμα και για το αποθεματικό παρόλο που και οι ίδιοι προέβλεπαν ότι θα πάμε σε καλύτερη χρονιά, ανεβάζοντας το 200 εκατομμύρια. Δεν βοήθησαν, κουμπώθηκαν ίσως γιατί δημιουργήθηκε μια πολιτική αβεβαιότητα εφόσον υπήρχε ένα κόμμα που έλεγε πως με ένα νόμο θα τα καταργήσει όλα. Σε συνδυασμό με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήξεραν ότι υπήρχε πιθανότητα για πρόωρες εκλογές οι οποίες με βάση τις δημοσκοπήσεις ήταν αβέβαιες».

Μιλώντας όπως είπε με ειλικρίνεια, ανέφερε πως περίμενε περισσότερη βοήθεια «αλλά εκείνοι κοιτάζοντας τα δικά τους συμφέροντα δεν ήθελαν να προχωρήσουν. Ιδιαίτερα το ΔΝΤ σήκωσε τόσο την μπάρα που μάλλον δεν ήθελε να συμφωνήσω. Δεν είναι όμως θετικό για την κυβέρνησή μου το ότι δεν συμφώνησα για το καλό του τόπου, και να έχετε υπόψη σας πως το mail Χαρδούβελη δεν είχε ούτε ένα μέτρο επώδυνο πλην του ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία».

Σε ερώτηση που δέχτηκε στη συνέχεια για τον κ. Μπαλτάκο ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε πως πρώτα η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τη Χρυσή Αυγή και όταν ο κ. Μπαλτάκος ξέφυγε από την κομματική γραμμή, έφυγε και από τη θέση του. Κατηγόρησε μάλιστα την Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον ΣΥΡΙΖΑ πως κοντεύουν να αναδείξει σε ρυθμιστή του πολιτεύματος τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, σημείωσε πως και αδελφός του να ήταν ο Μπαλτάκος πάλι θα έφευγε από τη στιγμή που τέθηκε εκτός κομματικής γραμμής, ενώ δήλωσε πως αυθαιρέτως τα έκανε όλα και χωρίς να είναι ο ίδιος ενημερωμένος». Σημείωσε δε πως στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής η κυβέρνησή του άφησε ανεπηρέαστη την δικαιοσύνη.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως η εκλογική απώλεια στη Νέα Δημοκρατία ήταν μόλις 1% και επανέλαβε πως δεν πρόκειται να κάνει δώρο στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα μία εσωστρέφεια μέσα στο κόμμα. Όπως είπε, ο ίδιος κάλεσε τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να δηλώσουν ποιος έχει πρόβλημα ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία και κανείς δεν μίλησε. Μάλιστα, σημείωσε πως εάν έφευγε από την ηγεσία του κόμματος θα ήταν σαν να φυγομαχούσα. Δήλωσε πως εάν γινόταν ένα συνέδριο στη Νέα Δημοκρατία, όλοι οι δημοσιογράφοι θα έγραφαν για αυτό και θα αποπροσανατολιζόταν η προσοχή από τις κινήσεις της κυβέρνησης. Ωστόσο, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ενός συνεδρίου, αλλά όπως είπε, θα γίνει όταν έρθει η ώρα. Τέλος για τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως δεν έχει έρθει εξώδικο από καμία εταιρεία και πως δεν τίθεται θέμα χρεοκοπίας του κόμματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα