57 βουλευτές ξεσκεπάζουν το κύκλωμα των πιστοποιητικών δυσλεξίας

newsbomb.grΚίνημα 57 Βουλευτών, ξεσκεπάζει το κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών δυσλεξίας που έρχεται ως συνέχεια της υπόθεσης με τα μαϊμού-πιστοποιητικά για τους τυφλούς της Ζακύνθου....

Κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δικαιοσύνης και Υγείας ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις αλλά και ανάληψη και καταλογισμό ευθυνών. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρωταγωνιστές αυτής της κίνησης είναι νέοι βουλευτές, όπως ο Οικονομολόγος Κώστας Κατσαδάδος, ο Πανεπιστημιακός Μάνος Κόνσολας, ο βουλευτής Ημαθίας Α,Βεσυρόπουλος,
ο Χρ. Δήμας κ.α.Από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ξεχωρίζει η υπογραφή του νεαρού βουλευτή Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλου και από τη ΔΗΜΑΡ η υπογραφή του Βουλευτή Ηρακλείου Γιάννη Μιχελογιαννάκη.Την ερώτηση συνυπογράφει ο Γραμματέας της Ν.Δ Μανώλης Κεφαλογιάννης μαζί με άλλους 56 βουλευτές.
Αναδεικνύονται σε όλες τους οι διαστάσεις οι μεθοδεύσεις και τα κενά που αξιοποιούν τα κυκλώματα για να χορηγούν πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές. Γίνεται αναφορά στο Λύκειο Ύδρας, όπου για τρεις συνεχείς χρονιές καταγράφονται υψηλά ποσοστά δυσλεκτικών μαθητών που αγγίζουν το 50% και κυριολεκτικά βγάζουν...μάτι.Είναι δεδομένη η παρέμβαση της Δικαιοσύνης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών των υπουργείων Υγείας και Παιδείας μετά από όλα αυτά, ενώ οι βουλευτές δεν είναι διατεθειμένοι να παρατήσουν την υπόθεση, αντίθετα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την έρευνα συλλέγοντας στοιχεία και να οδηγήσουν ,οι ίδιοι, την υπόθεση στη Δικαιοσύνη.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης των 57 Βουλευτών, έχει ως εξής:

Προς
κ. Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
κ. Υπουργό Δικαιοσύνης
κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα : ¨Ψευδή πιστοποιητικά δυσλεξίας και ανάγκη παρέμβασης της Πολιτείας για τον επανέλεγχο και την επιβολή της ισονομίας και του δικαίου¨

Η Ελληνική κοινωνία, γίνεται αποδέκτης αρνητικών μυνημάτων, από πολλαπλά κρούσματα διαφθοράς, όπως η χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων με πλαστά πιστοποιητικά αναπηρίας.
Στο χώρο όμως της Παιδείας, που είναι εξαιρετικά ευαίσθητος, δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές αυτές οι πρακτικές. Στις αρχές Ιουλίου εξαρθρώθηκε κύκλωμα που χορηγούσε πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μαθητές. Στόχος, να εξαιρεθούν από τις γραπτές εξετάσεις και να εξεταστούν, σύμφωνα με αντίστοιχες προφορικές.
Το περιστατικό όπως φαίνεται δεν είναι μεμονωμένο, το αντίθετο.
Ειδικά ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, τμήματα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής και Παιδοψυχιατρικής Νοσοκομείων του ΕΣΥ και αντίστοιχων πανεπιστημιακών όπως και ορισμένα ιδιωτικά κέντρα χορηγούν γνωματεύσεις δυσλεξίας.
Τον τελευταίο καιρό τα ιδιωτικά κέντρα δυσλεξίας αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει μια διαδικασία επανελέγχου, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν και καταγγελίες αλλά και αποχρώσες ενδείξεις.
Οι καταγγελίες αφορούν το Κέντρο Προστασίας Παιδιού ¨ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ¨στον Πειραιά που λειτουργούσε ως ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο για τη χορήγηση πιστοποιητικ
Keywords
Τυχαία Θέματα