'' ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ O TΣΙΠΡΑΣ ''...

Στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (DPA), ότι ο Μάρτιν Σουλτς δίνει την εντύπωση να είναι ο «εκλεκτός υποψήφιος» της Μέρκελ, αναφέρθηκε ο νυν πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Σε δηλώσεις του στη Deutsche Welle ο κ. Σουλτς καταλογίζει στον κ. Τσίπρα
λίγο-πολύ έλλειψη ψυχραιμίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας είναι προφανώς εκνευρισμένος. διαφορετικά δεν θα μου επιτιθόταν».

Ωστόσο, ο κ. Σουλτς είπε ότι κατανοεί τη στάση του κ. Τσίπρα, τονίζοντας ότι υπάρχει και η πολιτική της δημοκρατικής αριστεράς, «την οποία εκπροσωπώ και η οποία είναι σε θέση πραγματικά να αλλάξει την Ευρώπη.»

Ο κ. Σουλτς εξέφρασε ακόμη την άποψή του ότι τον περασμένο χρόνο η Ελλάδα «έκανε βήματα προς τα εμπρός» και ότι κατέγραψε ένα «αξιοπρόσεχτο» πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό».

«Η πορεία αυτή θα πρέπει να στηριχτεί», είπε και επισήμανε ότι: «Πιστεύω ότι η Ελλάδα έχει αρκετές δυνατότητες. Στόχος πρέπει να είναι η ανάπτυξή της. Αν αυτό προϋποθέτει για την Ελλάδα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και άλλους όρους για τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να συζητήσουμε για αυτά».

Όπως υποστήριξε ο κ. Σουλτς, μια τέτοια διαδικασία έχει ανάγκη από στήριξη στα ανώτατα κλιμάκια της πολιτικής ηγεσίας της ΕΕ, ενώ θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα στους Έλληνες ψηφοφόρους, ο επικεφαλής για τις ευρωεκλογές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και υποψήφιος για τη θέση του προέδρους της Κομισιόν εξέφρασε επίσης την άποψή του ότι το ζητούμενο για τους Έλληνες σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι η πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί.

«Αν δηλαδή θα είναι μια πλειοψηφία που θα τους βοηθήσει στην προσπάθεια της οικονομικής αναδιάρθρωσης και δεν θα τους φορτώσει με νέα βάρη», είπε και τόνισε ότι για τον ίδιο, κεντρικός πόλος αυτής της πλειοψηφίας είναι η σοσιαλδημοκρατία.

Σημειώνεται ότι ο Μάρτιν Σουλτς είναι και τυπικά ο επικεφαλής υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για τις ευρωεκλογές, μετά την εσωκομματική ψηφοφορία που διεξήχθη την Κυριακή.

Ο κ. Σουλτς κατέλαβε το 97,3% των ψήφων και την 1η Μαρτίου αναμένεται να λάβει το χρίσμα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, ως κοινός υποψήφιος όλων των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Ρώμη.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα