ΒΟΛΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ...



Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το ζήτημα της φορολόγησης αγροτεμαχίων εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για εμμονή στην «εξόντωση ...
των μικρομεσαίων αγροτών».
Όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι διευκρινίσεις που έδωσε ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, Χρ. Λαζαρίδης, «αποδεικνύουν περίτρανα την εμμονή της μνημονιακής συγκυβέρνησης στην αποδιάρθρωση
του αγροτικού χώρου».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η επιβολή στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια τετραπλάσιου έως πενταπλάσιου φόρου σε σχέση με τα μη καλλιεργούμενα, «χωρίς την παραμικρή προστασία της μικρομεσαίας αγροτικής εκμετάλλευσης», ενισχύει την τάση εγκατάλειψης της αγροτικής παραγωγής. «Επιπλέον, με τον διαφαινόμενο τρόπο φορολόγησης της αγροτικής γης, θα οδηγηθούμε στην κατάρρευση της αξίας της και στην αλλαγή χρήσεων της προς όφελος των κερδοσκόπων» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει πλαστές τις διακηρύξεις του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης περί του πρωτογενούς τομέα ως «θεμελίου για να πατήσει ο τόπος» και «βασικού μοχλού ανάπτυξης», κατά τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό.
«Άραγε τι θα πράξουν τώρα οι “σθεναρά” αντιδρώντες στη φορολογία των αγροτεμαχίων βουλευτές της ΝΔ;» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα