Τρομοκρατούν οι αλλαγές που θα φέρει το τρίτο μνημόνιο...

Σε ένα άρθρο με ένα "Ναι "ή με ένα "Οχι" ψηφίσθηκε ε στην ελληνική Βουλή το «Μνημόνιο 3», αυτό που θα αλλάξει οριστικά τη ζωή των Ελλήνων.

Μετά την σημερινη ψηφοφορία τίποτα δεν θα είναι ίδιο ούτε στην οικονομία ούτε στην κοινωνία αλλά ούτε στο πολιτικό σκηνικό. Στη ΔΗΜΑΡ η πλειονότητα των στελεχών
θέτει θέμα στρατηγικού προσανατολισμού και αμφισβητεί την τόσο στενή «συνάφεια» με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ήδη ένα πολυδιασπασμένο κόμμα και απομένει η ΝΔ ως ο σταθερός αλλά όχι επαρκής πόλος για την διακυβέρνηση της επόμενης ημέρας. Μιας από τις δυσκολότερες ημέρες στην ιστορία της χώρας.

Ήδη το πρώτο μεγάλο πρόβλημα μετά την ψήφιση των μέτρων είναι η απόφαση των δανειστών για την καταβολή της δόσης. Αν δανειστές και εταίροι στο Εurogroup της 12ης Νοεμβρίου αμφισβητήσουν -παρά την ψήφιση των σκληρών μέτρων- την δυνατότητα της χώρας να πάρει ολόκληρη τη δόση ή να διαχειριστεί η ίδια τη δόση, η κυβέρνηση συνεργασίας πολύ δύσκολα θα μπορέσει να κρατήσει την συνοχή της και την κοινωνική οργή.

Πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να ετοιμάζει ήδη ένα ευρύ ανασχηματισμό με στόχο ένα κυβερνητικό σχήμα ευρείας αποδοχής με την ελπίδα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός θα μπορέσει να σταθεί έστω με απώλειες. Αλλιώς όπως χαρακτηριστικά επεσήμαιναν χθες στην Βουλή κορυφαία κυβερνητικά στελέχη οι εκλογές είναι αναπόφευκτες με ζητούμενο την πολιτική σταθερότητα σε μια χώρα με την κοινωνία ήδη στα όρια της.

Αναλυτικά το Μνημόνιο 3

Βαρύ αποδεικνύεται το τίμημα για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ.

Με το νέο μνημόνιο, καταργούνται τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους και τους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους, εισάγονται κλιμακωτές μειώσεις στις συντάξεις που φθάνουν έως και το 25%, και γίνονται περικοπές στα ειδικά μισθολόγια έως το 27% για τους βασικούς μισθούς.

Με το πολυνομοσχέδιο τον δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο, έως το τέλος του έτους, παίρνουν 2.000 υπάλληλοι.

Αναλυτικά:

Στις συντάξεις, προβλέπονται:

-Μειώσεις για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα έως 25%.

Η μείωση βαίνει αυξανόμενη, ανάλογα με το ύψος της σύνταξης ή των συντάξεων, ως εξής :

α. Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1000,01 έως 1500,00 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 5%.

β. Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 1.500,01 έως 2000,00 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 10%.

γ. Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 2000,01 έως 3000,00 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 15%.

δ. Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 3000,01 έως 4000,00 ευρώ, η μείωση ανέρχεται σε 20%.

ε. Για ποσά σύνταξης/συντάξεων από 4000,01 ευρώ και άνω, η μείωση ανέρχεται σε 25%.

Για τους συνταξιούχους του δημόσιου τομέα, οι περικοπές φθάνουν έως και το 15%, ως εξής:

α) Για συνολικά καταβαλλόμενο ποσό άνω των 1.000,ευρώ και έως 1.500,00 ευρώ, μειώνεται το σύνολο του ποσού κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπ
Keywords
Τυχαία Θέματα