Τον Μάιο και βλέπουμε η επιστροφή στις αγορές. Κρύος ιδρώτας λούζει το οικονομικό επιτελείο


ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΔΡΑΚΟΥΣ
Τον Μάιο και βλέπουμε η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές!

Παρά τα όσα γράφουν τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης των νοσηρών κρατιστών, η περίφημη έξοδος στις αγορές δεν θα γίνει πριν τον Μάιο.

Τις τελευταίες ώρες οι κρατικοδίαιτοι δημοσιογράφοι επαναλάμβαναν ότι ακόμη και σήμερα η Ψωκοκώσταινα που ζει από τα χαράτσια που πληρώνουν οι πολίτες της μέσω της ΔΕΗ
των Ζερβού-Φωτόπουλου θα έβγαινε στις αγορές.

Τελικά το επικοινωνικό παραμύθι ήταν γεμάτο δράκους και όπως όλα δείχνουν το χυδαίο πολιτικό προσωπικό της μεταπολίτευσης είναι έτοιμο να διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επιχειρεί να αποδράσει το γρηγορότερο από την ηλεκτρική καρέκλα καθώς βλέπει τα σύννεφα να πυκνώνουν και την τελική καταιγίδα να πλησιάζει.

Το πελατειακό κράτος των χυδαίων κρατιστών της εξουσίας εξεμέτρησε τον βίον του και οι ίδιοι επιχειρούν να αποδράσουν αλώβητου στήνοντας επικοινωνιακές φούσκες επιστροφής της χρεωκοπημένης Ψωροκώσταινας στις αγορές.

Μια χώρα με μαγαλύτερο χρέος από εκείνο του 2010 της οποίας οι πολίτες φεσώνουν το κράτος κατά 1 δις ευρώ το μήνα ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αγορές.

Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;

Στο μεταξύ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, αβεβαιότητα έχουν προκαλέσει οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα για την ημερομηνία έκδοσης του ελληνικού ομολόγου για το οποίο οι αγορές είχαν προετοιμαστεί να υποδεχθούν αυτή την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 έστειλε το μήνυμα ότι η χώρα δεν βιάζεται να βγει στις αγορές, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες είναι καλυμμένες για ένα έτος, και πως δεν πρόκειται να το κάνει εσπευσμένα για πολιτικούς λόγους. Παρ’ όλ’ αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του Capirtal.gr, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών όπως και οι ανάδοχες τράπεζες για την έκδοση πενταετούς ομολόγου συνεχίζουν τις διαδικασίες που είχαν δρομολογηθεί τα τελευταία 24ωρα.

Στο μεταξύ όμως, νεώτερη ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ στο πνεύμα της δήλωσης του κ. Στουρνάρα επέτεινε την αβεβαιότητα που αφορά την ημερομηνία έκδοσης. Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι η έξοδος της χώρας στις αγορές θα πραγματοποιηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους, όπως έχει σχεδιαστεί.

Όλες οι άλλες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο ως «προφητείες» και προφανώς δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα».

Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα και του ΥΠΟΙΚ έχουν προκαλέσει σύγχυση μεταξύ των στελεχών των τραπεζών οι οποίες συμμετέχουν στην ομάδα των primary dealers της έκδοσης και αναμένονται διευκρινίσεις καθώς τόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομιών όσο και οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί, οι οποίοι ήταν ενήμεροι για την επικείμενη έκδοση του ελληνικού ομολόγου, εμφανίζονται να αγνοούν το ενδεχόμενο «αναβολής» της έκδοσης και τα αίτια της συγκεκριμένης ανακοίνωσης. Και επιμένουν ότι η έκδοση ομολόγου αναμένεται τα επόμενα 24ωρα.

Ο κ. Στουρνάρας το πρωί είχε δηλώσει ότι "Δεν τα έχουμε καμία απολύτως ανάγκη και δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης. Σημαίνει ότι η Ελλάδα, μετά από τέσσερα χρόνια που είχαμε αποκλειστεί από τις αγορές και δεν μπορούσαμε να βρούμε δανεικά, θα αρχίσουμε σιγά-σιγά να δοκιμάζουμε την επιστροφή μας, ακολουθώντας τις υπόλοιπες χώρες που βγήκαμε από το Μνημόνιο, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως βιασύνη ή προϋπόθεση για να γίνει αυτό πριν από το Πάσχα». .

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι στόχοι επιτυγχάνονται, ωστόσο δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Σε ό,τι αφορά τις προσωπικές μελλοντικές κινήσεις του, δεν άνοιξε τα χαρτιά του. «Οι στόχοι που είχα θέσει έχουν επιτευχθεί. Ξεκινά νέος κύκλος για μένα» περιορίστηκε να δηλώσει, σημειώνεται στην ιστοσελίδα του μέσου.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα