Το σύστημα δεν θα μπορεί να πληρώνει συντάξεις!...


«Καμπανάκι» από το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Αν δεν βρεθεί πρόσθετη χρηματοδότηση έως το τέλος του 2015 - «Οι μισθωτοί έχουν χάσει 37 δισ. ευρώ, από τα οποία επωφελήθηκαν κράτος και εργοδότες», λέει ο κ. Ρομπόλης.
Τέσσερα συμπεράσματα-μαχαιριές στις...

πολιτικές που εφαρμόζονται στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης περιλαμβάνει η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό σύστημα. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Εργασίας, Σάββας Ρομπόλης, που συνυπογράφει την έκθεση, κάνει λόγο για… μπαμ της κοινωνικής ασφάλισης σε δύο
χρόνια!

Από την άλλη, ο τραγέλαφος των διαρκών περικοπών στις συνταξιοδοτικές παροχές επέφερε, σύμφωνα πάντα με τους επιστημονικούς συνεργάτες του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, απώλειες εισοδημάτων από συντάξεις κατά 31,5%, που σε απόλυτους αριθμούς δεικνύει απώλειες εισοδήματος 423 ευρώ μηνιαίως για τους συνταξιούχους! Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία Νοεμβρίου 2013 του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου & Πληρωμής Συντάξεων «Ηλιος», η μέση σύνταξη εκτιμάται στα επίπεδα των 927 ευρώ (ακαθάριστα), όταν στη μελέτη του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ του 2009 εκτιμήθηκε στα 1.350 ευρώ (ακαθάριστα).

«Οι περικοπές των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, εάν δεν συνοδεύονταν από τις συνθήκες εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας, τότε το οριακό έτος στην εξέλιξη των αποθεματικών θα ήταν περίπου το 2025. Η παρατεταμένη και βαθιά ύφεση καθώς και η ανεργία μετατόπισαν το οριακό έτος δέκα χρόνια νωρίτερα (2015)» αναγράφεται στα συμπεράσματα της έκθεσης, μέσω της οποίας οι επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΝΕ αποτύπωσαν τις επιπτώσεις της γήρανσης του πληθυσμού στο ασφαλιστικό σύστημα.

"Eφημερίδα των Συντακτών"
Keywords
Τυχαία Θέματα