Το ήξερες; Διάσημοι που πάσχουν ή έπασχαν απο μανιοκαταθλιψη

Και όμως... είναι γνωστοί! Πιο κάτω θα δείτε μια λίστα απο celebrities και διασημότητες που πάσχου ή έπασχαν απο χρόνια μανιοκατάθλιψη ή αλλιως διπολική διαταραχή (bipolar disorder), ζώντες και μή, και όμως συνεχίζουν και τα καταφέρνουν...

Ενα παράδειγμα για όσους πάσχουν απο μανιοκατάθλιψη και την πολεμούν!

Λιγα λόγια για τη μανικατάθλιψη ή διπολική διαταραχή

Η διπολική διαταραχή (γνωστή και ως μανιοκατάθλιψη) είνα,σύμφωνα με το lagoniko.net, μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δύο συναισθηματικές διαταραχές,
τη μανία και την κατάθλιψη.
Αυτές οι διαταραχές μπορούν να συμβούν σε ένα φάσμα που διακυμαίνεται από εξαντλητική κατάθλιψη μέχρι και αδιάκοπη μανία. Άτομα που υποφέρουν από διπολική διαταραχή συνήθως βιώνουν καταστάσεις μανίας ή υπομανίας ή μια μικτή κατάσταση μανίας και κατάθλιψης.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων συνήθως συμβαίνει σε νεαρή ηλικία. Τα επεισόδια της ασθένειας σχετίζονται με τη θλίψη, την αναστάτωση και με έναν σχετικά υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διάφορες έρευνες υποδεικνύουν ότι η γενετική, το περιβάλλον, η νευροβιολογία καθώς ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη διπολικής διαταραχής. Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Η διπολική διαταραχή "θεραπεύεται" με φάρμακα και/ή ψυχοθεραπεία. Για τη "θεραπεία" της διπολικής διαταραχής χρησιμοποιούνται διάφορα φάρμακα όπως αντιψυχωτικά, λίθιο και βενζοδιαζεπίνες. Σε σοβαρές περιπτώσεις, δηλαδή όταν υπάρχει κίνδυνος για τον ασθενή ή και για άλλα άτομα, η νοσηλεία είναι απαραίτητη. Θεραπεία με την έννοια της ίασης θεωρείται πως δεν υπάρχει στη διπολική διαταραχή.

Η διπολική διαταραχή έχει συνδεθεί με την δημιουργικότητα και ακόμη και την ιδιοφυία, και πολλοί καλλιτέχνες, όπως ο ζωγράφος Βίνσεντ Βαν Γκογκ και η συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, έπασχαν από αυτή. Αυτό έχει ωστόσο οδηγήσει τα τελευταία χρόνια και σε μια λανθασμένη εξιδανίκευση της διπολικής κατάστασης: Αφενός δεν είναι όλοι οι πάσχοντες κατ' ανάγκη ιδιοφυείς, αφετέρου ο πάσχων υποφέρει από την ασθένεια που συχνά συνεπάγεται δυσλειτουργικότητα και σημαντική πτώση της ποιότητας ζωής, έτσι ώστε οπωσδήποτε δεν είναι καμιά ιδεατή κατάσταση.

Η παρακατω λίστα είναι ενα πολύ μικρο δείγμα απο διασημότητες που πάσχουν απο διπολική διαταραχή. Και η λιστα συνεχίζεται..

Cameron Diaz

britney spears

RobinWilliams

Marlon Brando

Mel Gibson

Robert Pattinson

Jim Carrey

Sting

Ben Stiller

Catherine Zeta-Jones

Virginia Woolf

Vincent van Gogh

Sinéad O'Connor

Linda Hamilton

Jean-Claude Van Damme

Vivien Leigh

Carrie Fisher

Mariette Hartley

Demi Lovato

Russell Brand

Macy Gray

Nina Simone

Kurt Cobain

Winston Churchill

Tim Burton

Francis Ford Coppola

Buzz Aldrin

Larry Flynt

Jimi Hendrix

Ludwig van Beethoven

Axl Rose

Sylvia Plath

Edgar Allen Poe
Keywords
Αναζητήσεις
?? ????? ?? ????
Τυχαία Θέματα