Το Διαδίκτυο κατηγορεί ο Βενιζέλος για το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

Σε…παραδημοσιογραφικό κομμάτι του διαδικτύου, απέδωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την υποτιθέμενη εμπλοκή του στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών της Θεσσαλονίκης…! Αυτό είπε χθες από του βήματος της Βουλής: «Υφίσταμαι προσωπικά την πίεση της φθοράς. Έζησα την κατάσταση με την υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων.
Τότε ακόμα και η ΝΔ
έφτασε στο σημείο να πει ότι πίσω από τις πιέσεις προς τους εισαγγελείς κρύβομαι εγώ. Τώρα διαβάζω στο παραδημοσιογραφικό κομμάτι του διαδικτύου ότι οι σύλληψη των τεσσάρων συμμοριών από την δίωξη οικονομικού εγκλήματος μπορεί να ενόχλησε τον Βενιζέλο γιατί ο ένας στο παρελθόν μπορεί να ήταν στέλεχος ΠΑΣΟΚ και μπορεί στο παρελθόν να ήταν ψηφοφόρος του Βενιζέλου» και πρόσθεσε πως: «Ακούστε τίποτε από αυτά δεν τον έσωσε».

Και κατέληξε: «σίγουρα δεν είναι ευχάριστο ένας από τους συλληφθέντες να είναι υποψήφιος αντι περιφερειάρχης με ΛΑΟΣ, ένας άλλος δημοσιογράφος με στενή παράδοση στον συντηρητικό χώρο και την εκκλησία και ένας με σχέση με το ΠΑΣΟΚ»…

Όπως γράψαμε χθες στο κύκλωμα φέρονται να παίζουν σοβαρό ρόλο:

- Ο επιχειρησιακός διευθυντή Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης Χρήστος Παπαχατζή, παλαιό συνδικαλιστή και επικεφαλής της ΠΑΣΚ Εφοριακών από το 1995.

- Ο Μάρκος Καραμπέρης, ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είχε εμπλακεί στην υπόθεση Κουκοβίνου-Βατοπεδίου και ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του νομού Ημαθίας με το ψηφοδέλτιο του Κυριάκου Βελόπουλου

Μεταξύ των εμπλεκόμενων βρίσκεται στέλεχος μεγάλης τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, αλλά και ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης.

Αναμεμιγμένος φέρεται και ο υπάλληλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννης Αθανασιάδης, που εργαζόταν ως μέλος της ομάδας ασφαλείας, τραπεζικοί υπάλληλοι. Επίσης στην Ασφάλεια προσήχθη (μάλλον για κατάθεση και όχι ως ύποπτος) ο παλιός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, σερβικής καταγωγής, ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς.

Πως δρούσαν οι τέσσερις οργανώσεις

Νέα στοιχεία έρχονται στο μεταξύ στο φως για την υπόθεση. Η αστυνομία συνδέει την δράση των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη με συγκεκριμένες περιπτώσεις αυτοχειρίας επιχειρηματιών, οι οποίοι είχαν πέσει θύματα τοκογλυφίας.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τέσσερις χωριστές εγκληματικές οργανώσεις που είχαν όμως διασυνδέσεις μεταξύ τους λόγω κοινού αντικειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, ενώ είχαν και κοινά θύματα.

Μεταξύ των συνολικά 53 ατόμων που συνελήφθησαν, περιλαμβάνονται ανώτερο στέλεχος του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης, γνωστός δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης, επιχειρηματίες -ανάμεσά τους και ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων διασκέδασης που είχε κατέβει υποψήφιος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές- δύο ανώτερα τραπεζικά στελέχη κι ένα πρώην στέλεχος χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, δύο δικηγόροι, ένας απότακτος κι ένας εν ενεργεία αστυνομικός, ένας εφοριακός, ένας πρώην ποδοσφαιριστής -σερβικής καταγωγής- του ΠΑΟΚ, καθώς και ένας υπάλληλος της ΠΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα