Τα power songs της ζήλειας

Από την Άντζελα Δημητρίου στους Airborne Toxic Event, αυτά είναι τα τραγούδια που ανεβάζουν τα επίπεδα της ζήλειας στα ύψη.

Έχουν γράψει πολλοί για τα τραγούδια της καψούρας, τα τραγούδια του χωρισμού, τα τραγούδια του πόνου για μια γυναίκα ή έναν άντρα. Χθες το βράδυ όμως, ακούγοντας το Mr Brightside συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε κάνει σε αυτή τη χώρα ένα καλό playlist ζήλειας.

Μία καλή μαζευτική με εκείνα τα τραγούδια που όταν τα ακούς και έχεις νιώσει ζήλεια στη ζωή σου, δίνεις μερικά ντεσιμπέλ πόνου. Γιατί τα ονομάζω power
songs; Γιατί όλα αυτά έχουν τη μαγική ιδιότητα αν ζηλεύεις 1, στο άκουσμά τους να καταφέρεις να ζηλεύεις 5.

Ιδού η μικρή αλλά ιδιότροπη αυτή λίστα:
"Ποια θυσία" από την Άντζελα Δημητρίου

Ο στίχος του πόνου: "Όταν η νύχτα προχωρά, για σένα καίγομαι. Ξέρω πως η άλλη σε κρατά, κι εγώ τρελαίνομαι. Και θέλω νά ’ρθω να σ’ αρπάξω από την άλλη"

Το momentum: Την πετύχαμε στο κλάμα. Στη δύσκολη φάση που σε σκέφτεται, ξέρει ότι είσαι με την άλλη και θέλει να 'ρθει να σε αρπάξει από εκείνη. Και να τη ρωτήσει ποια θυσία ποια θυσία ποια θυσία έχει κάνει αυτή για σένα.

"Mr. Brightside" από τους Killers

Ο στίχος του πόνου: "But she's touching his chest now. He takes off her dress now. Let me go"

Το momentum: Βαθύς πόνος κύριοι. Η πεμπτουσία της ζήλειας που δεν υπάρχει μόνο εκεί απτή μπροστά σου αλλά είναι και μέσα στο κεφάλι σου. Στο κεφάλι καθενός που σκέφτεται εκείνη που θέλει μαζί με κάποιον άλλον.

"Μωρό μου καλησπέρα" από τον Αντύπα

Ο στίχος του πόνου: "Ζηλεύω πολύ, ζηλεύω πολύ, που άλλος σ’ αγκαλιάζει. Ζηλεύω πολύ, ζηλεύω πολύ, που δίπλα σου πλαγιάζει"

Το momentum: Καλό παιδί είσαι. Της λες ότι θα κλείσεις το τηλέφωνο αν την ενοχλείς. Αλλά θες να της πεις ότι την σκεφτόσουν. Όλη μέρα. Δεν σε νοιάζει να σου απαντήσει κάτι. Θες απλά να της πεις τα δικά σου. Όπως τα λέει αποθεωτικά ο Αντύπας.

"Ζηλεύω" από τον Γιώργο Μαζωνάκη

Ο στίχος του πόνου: "Πήγε πλέον έξι, ποιος ν’ αντέξει κι έχω γίνει χάλια και μπουκάλια έσπασα"

Το momentum: Κανένας πόνος. Άσχετα με το τι λένε τα λόγια του τραγουδιού, θα δεις κορίτσια στα τραπέζια και άντρες στην πίστα (ειλικρινά γιατί;). Γλέντι κι ας ζηλεύει ο άλλος.

"Sometime around midnight" από τους Airborne Toxic Event

Ο στίχος του πόνου: "You just have to see her. You know that she'll break you in two"

Το momentum: Από τα χειρότερα. Στο μπαρ, όλα καλά όλα ωραία, την έχεις ξεχάσει, μη σου πω παίζεις και με μερικές άλλες και τότε έρχεται εκείνη με κάποιον άλλον. Τέλος, αιφνίδιος θάνατος.

"Τι της έχεις βρει" από την Έλλη Κοκκίνου

Ο στίχος του πόνου: "Μήπως είναι πιο καλή από μένα; Μπας κι έχει χαρίσματα κρυμμένα; Ε, τότε πες μας τι πίνεις εσύ και δε μας δίνεις. Τα 'χεις χαμένα ανησυχώ για σένα."

Το momentum: Ξεκατίνιασμα ολκής. Την κοιτάει λέει και δεν της αρέσει. Λες και υπήρχε περίπτωση να σου πει μια καλή κουβέντα για το καινούριο σου κορίτσι.

"Like the way I do" από την Melissa Etheridge

Ο στίχος του πόνου: "Tell me does she miss you existing just to kiss you. Like the way I do"

Το momentum: Έξαλλη. Καμία υπερηφάνεια, σε ρωτάει ξεκάθαρα αν είναι η καινούρια σου κοπέλα καλύτερη κι αν σου τα κάνει όλα τόσο ωραία όσο σου τα έκανε εκείνη. Να σε δω τι θα απαντήσεις.

"Πες του να πάει" από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ο στίχος του πόνου: "Εγώ για σένα λιώνω, αυτός να μας τρελάνει προσπαθεί. Εγώ για σένα λιώνω, πες του να φύγει και να πάει να νανανά"

Το momentum: Λόρδοι, άμαξες, βικτωριανή εποχή και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Αλλιώς δεν εξηγείται το "να νανανά". Ο Βασίλης (σκέτο) που ξέρουμε θα τον έστελνε στο διάολο κατευθείαν.

"Να σου κάνω μια ερώτηση" από την Κατερίνα Στανίση

Ο στίχος του πόνου: "Άλλη αγάπη έχεις τώρα αγκαλιά και για μένα δε σε νοιάζει πια"

Το momentum: Λαϊκός πόνος. Κι εδώ έχουμε άμεση σύγκριση με ερωτήσεις κεραυνούς για την καινούρια σου σχέση και αν σε αγκαλιάζει όπως η Κατερίνα. Καμία δεν σε αγκαλιάζει όπως η Κατερίνα.

"Jealous Guy" από τον John Lennon

Ο στίχος του πόνου: "I was feeling insecure. You might not love me anymore. I was shivering inside"

Το momentum: Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις relate με τον Lennon να τραγουδά για την Yoko και μην στεναχωρηθείς αν δεν σου βγαίνει γιατί πολλοί φαν των Beatles είναι στο πλευρό σου. Ο άνθρωπος όμως έβγαζε ψυχούλα για αυτό το κορίτσι.

oneman
Keywords
Τυχαία Θέματα