ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ



Ελπίδες να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δύο ψυχρών δολοφόνων του Νέου Ηρακλείου, έχουν οι αστυνομικές αρχές, καθώς μια σειρά από λάθη ενδεχομένως να δίνουν επιπλέον στοιχεία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Η ΕΛΑΣ εξετάζει...

όλους τους φακέλους της «βαριάς» τρομοκρατίας στην Ελλάδα, αλλά και υποθέσεις του λεγόμενου «σκληρού» εγκλήματος στις οποίες υπάρχουν ομοιότητες με τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
Η
δημοσιοποίηση του βίντεο από τη στιγμή της εκτέλεσης των δύο παιδιών, επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι δράστες ήταν πραγματικοί εκτελεστές και η ψυχραιμία, αλλά και η απίστευτη αγριότητα που επέδειξαν, λίγες φορές συναντώνται στην Ελλάδα.
Η εκτέλεση έχει κοινά στοιχεία με τις δολοφονίες του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, αλλά και με την πενταπλή δολοφονία πέντε ατόμων στην Αγία Νάπα της Κύπρου το 2012. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν αποκλείουν να υπάρχει διασύνδεση των τρομοκρατών-μελών οργανώσεων που επαναδραστηριοποιήθηκαν, με συμμορίες και εκτελεστές του κοινού ποινικού δικαίου.
Η Αστυνομία, επίσης, ψάχνει όλες τις κλήσεις που έγιναν πριν και μετά την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, ενώ έχει κάνει μια πρώτη «σκιαγράφηση» του εκτελεστή για να ταυτοποιήσει τα στοιχεία με μια «δεξαμενή» ατόμων που έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις του παρελθόντος.
Το βίντεο από την εκτέλεση ερευνάται καρέ καρέ, ώστε να διαπιστωθεί αν ο εκτελεστής πράγματι περπατά περίεργα γιατί έχει κάποιο πρόβλημα ή επειδή κουβαλά σακίδιο με βαρύ οπλισμό. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι κάμερα στην οδό Αυξεντίου έχει καταγράψει το άτομο που ήταν μαζί με αυτόν που αιφνιδίασε και εκτέλεσε εν ψυχρώ τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο συνεργός του εκτελεστή βγάζει το κράνος που φορούσε, το βάζει στη μπαγκαζιέρα της μοτοσικλέτας και στη συνέχεια παραλαμβάνει τον δράστη της δολοφονίας. Όπως κατέθεσε στην αστυνομία καταστηματάρχης της περιοχής, κάτω από το κράνος ο συμμετέχων στη δολοφονική επίθεση, φορούσε μαντίλι.
Εν τω μεταξύ, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί με κάθε τρόπο να καπηλευτεί τη δολοφονία των δύο μελών της διοργανώνοντας νέα συσσίτια μίσους μόνο για Ελληνες αλλά και ανεβάζοντας τους τόνους στη Βουλή, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση με ανοίκειες εκφράσεις κατά των πολιτικών.
Χθες, ο βουλευτής Α. Ματθαιόπουλος επιτέθηκε τόσο κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την ως «ηθικό αυτουργό της διπλής δολοφονίας», όσο και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας τον οποίο επέκρινε ότι δεν έκανε έστω μία τυπική δήλωση, αλλά και εναντίον του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Χρύσανθου Λαζαρίδη, για τον οποίο ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση καθώς, όπως ισχυρίστηκε, προανήγγειλε τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής.
«Αυτό που παρακολουθήσαμε είναι η απόλυτη καπήλευση δύο νεκρών παιδιών από ένα κόμμα που έχει στον πυρήνα του, στην πρακτική του την απόλυτη βία και μάλιστα τη βία ως σκοπό», απάντησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Ν. Τσούκαλης.
Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι οι δύο ανακρίτριες που ερευνούν την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε νέες κλήσεις για απολογία, βουλευτών της οργάνωσης.fimotro
Keywords
Τυχαία Θέματα