ΤΑ 7 ''ΣΗΜΑΔΙΑ'' ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΗΣΥΧΗΣΟΥΝ...



Μπορεί να μην έχετε ακόμη συμπτώματα κάποιας ασθένειας, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποια σημάδια, τα οποία υποδηλώνουν πιθανά...

προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα.

Δείτε τα 7 προειδοποιητικά σημάδια, που μαρτυρούν ότι κάτι δεν πάει καλά, προκειμένου να δράσετε εγκαίρως και αναλόγως, πριν να είναι πολύ αργά!

Χείλη που σκάνε συχνά

Δεν ευθύνονται πάντα οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η έλλειψη της βιταμίνης Β12 είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει την αφυδάτωση των χειλιών και να οδηγήσει σε ασθένειες,
όπως είναι η αναιμία. Αν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα συχνά, φροντίστε να ενισχύετε τον οργανισμό σας με συμπληρώματα διατροφής, είτε με τροφές που περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Χάνετε… ύψος

Σίγουρα ακούγεται περίεργο, ωστόσο είναι δυνατόν να συμβεί και είναι εμφανές περισσότερο σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Ωστόσο, αν η «συρρίκνωση» έχει αρχίσει να συμβαίνει πριν την αναμενόμενη ηλικία, τότε μάλλον αντιμετωπίζετε, χωρίς να το γνωρίζετε, πρόβλημα με τα οστά σας. Το πιθανότερο είναι να πρόκειται για οστεοπόρωση, που μεταφράζεται σε αδυναμία των οστών, με αποτέλεσμα να τραυματίζονται πιο εύκολα και να σχηματίζεται καμπούρα στη σπονδυλική σας στήλη.

Αρρωσταίνετε πολύ συχνά

Αν αυτό το χειμώνα παρατηρήσατε ότι αρρωστήσατε περισσότερες φορές σε σχέση με τον προηγούμενο, τότε το ανοσοποιητικό σας χρειάζεται την προσοχή σας. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, για την αυξημένη τάση στις ιώσεις, ίσως ευθύνονται τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C. Ξεκινήστε κάνοντας μία απλή αιματολογική εξέταση, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά.

Τα ούρα είναι πολύ κίτρινα

Μέσα από το χρώμα των ούρων, μπορούμε να διαγνώσουμε πολλές ασθένειες. Εάν, παρά το γεγονός ότι καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα νερού κάθε μέρα, τα ούρα σας είναι σκούρα, τότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά.

Εμφανίζετε συχνά ακμή ή ερεθισμούς

Εάν τα περιστατικά ακμής, εκζεμάτων ή ερεθισμών είναι συχνά, τότε ίσως οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση, ακόμη και χρόνια φλεγμονή. Συμβουλευτείτε ένα γιατρό, προκειμένου να σας συστήσει τις κατάλληλες εξετάσεις.

Δεν κοιμάστε καλά

Ο διαταραγμένος ύπνος μπορεί να οφείλεται σε άγχος ή στρες. Οι καταστάσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να παράγει μεγάλες ποσότητες κορτιζόλης. Συνεπώς, το σώμα δεν ησυχάζει ποτέ και δεν ξεκουράζεται επαρκώς, ώστε να επανακτήσει τις δυνάμεις του. Μακροπρόθεσμα η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, καθιστώντας τον οργανισμό επιρρεπή σε ασθένειες.

Ξυπνάτε κουρασμένοι

Εάν, παρά το γεγονός ότι κοιμάστε επαρκείς ώρες, ξυπνάτε κουρασμένοι, τότε ίσως έχετε πρόβλημα στον θυρεοειδή αδένα. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα έγκειται στους επινεφρίδιους αδένες, οι οποίοι χρησιμοποιούν όλη την ενέργειά σας για να λειτουργήσουν, χωρίς αυτή να αναπληρώνεται ποτέ.

Πηγή:onmed.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα