Συναγερμός μετά τις φονικές εκρήξεις στη Βοστώνη - Λεπίδες και καρφιά είχαν μέσα οι βόμβες

Αιματηρό τέλος επεφύλαξαν στον Μαραθώνιο της Βοστώνης οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βομβών, που προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων. Οι αμερικανικές Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό και το βασικό ενδεχόμενο που εξετάζουν είναι μια εκτεταμένη και πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση με κίνητρα που διερευνώνται....

Αναλυτικότερα, τρεις νεκροί και πάνω από 144 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της διπλής βομβιστικής επίθεσης, λίγα μέτρα πριν από τη γραμμή τερματισμού του διεθνούς μαραθωνίου της Βοστώνης.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα οκτάχρονο αγόρι, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι νοσηλεύονται
σε σοβαρή κατάσταση.

Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις 14.50 το απόγευμα, περισσότερες από δύο ώρες αφότου πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο πρώτος από τους 27.000 δρομείς που συμμετείχαν στο μαραθώνιο.
Σκηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν τις δύο εκρήξεις στο δρόμο του μαραθωνίου Boylston, κοντά στη γραμμή τερματισμού, ενώ η πλατεία Copley γέμισε καπνό.

Μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε αργότερα στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Ρέιτσελ Ντέι, εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας, ενώ η αστυνομία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης.

Οπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, οι βόμβες ήταν γεμάτες με καρφιά και λεπίδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δράστες ήθελαν πολλά θύματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα