ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΝΑΝ ΖΗΤΙΑΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ...

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι τρεις νεαροί Βραζιλιάνοι -ηλικίας 18, 17 και 15 ετών- επιχείρησαν να θάψουν ζωντανό έναν ζητιάνο στην παραλία Ιπανέμα,...
σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1 της βραζιλιάνικης εφημερίδας O Globo.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο 18χρονος μαζί με τους δύο φίλους του έσκαψαν με ένα φτυάρι μια λακκούβα στην άμμο στην παραλία «των εύπορων» στα νότια της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης, αφού πρώτα προσπάθησαν χωρίς επιτυχία, να πνίξουν το θύμα τους, με μια πλαστική σακούλα.
Η
αστυνομία, ωστόσο, τους εντόπισε και τους συνέλαβε και ο ζητιάνος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.Ο 18χρονος κατηγορείται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για απόπειρα δολοφονίας, ενώ οι δύο φίλοι του, θα οδηγηθούν για συνέργια, ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων.
Το Ρίο ντε Τζανέιρο, η πόλη που θα φιλοξενήσει ένα χρόνο από τώρα το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για την καταπολέμηση της βίας, ιδίως στις φτωχές συνοικίες όπου επί σειρά δεκαετιών είναι στον έλεγχο των εμπόρων ναρκωτικών και των παρα-αστυνομικών ομάδων πολιτοφυλακής.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο
Keywords
Τυχαία Θέματα