ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ ΑΛΛΑ..

Επιχειρεί να αφυπνίσει την Συγγρού ο Φαήλος Κρανιδιώτης σε άρθρο του. Μετά τα γνωστά …ευφυολογήματά του που είναι έξυπνα αλλά δεν παράγουν πολιτική επί της ουσίας ο Κρανιδιώτη σημειώνει «Αυτοί λοιπόν, οι πολλοί και αληθινοί άνθρωποι, θα πάνε στην κάλπη και θα κρίνουν την παρτίδα....
Για να δουν το αληθινό δίλημμα, που είναι το ποιος θα κυβερνήσει στ' αλήθεια την Πατρίδα, υπάρχει μια προϋπόθεση.
Να φτάσει σε αυτούς ένα λιτό, σαφές, λακωνικό μήνυμα. Χωρίς αμφισημίες. Η αλήθεια του να κόβει σαν τον αθέρα του μαχαιριού”. Aπόλυτα σωστός. Τέτοιο μήνυμα μέχρι στιγμής –και δεν έχει χρόνο- δεν έχει αποστείλει στους ψηφοφόρους η Νέα Δημοκρατία. Και συνεχίζει ο Φαηλος Κρανιδιώτης: “Και το μήνυμα, για να θεωρηθεί αξιόπιστο, πρέπει να έχει αξιόπιστους μαντατοφόρους. Τις ρωμαλέες ιδέες ενός τολμηρού ηγέτη, πρέπει να τις μεταφέρουν άνθρωποι που κοιτούν κατάματα. Όσοι κοιτούν λοξά, κάτω ή πάνω από τον ώμο των Ελλήνων, όσοι κομπιάζουν ατσαλάκωτοι, με το τζελ στο μαλλί να 'χει στομώσει τις εγκεφαλικές σπείρες, δεν μπορούν να πείσουν”. Αν και σχεδόν φωτογραφίζει ποιους εννοεί τους προτιμούμε ,γιατί και περισσότερους ψηφοφόρους έφερναν στην παράταξη (άλλωστε όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Κρανιδιωτης σε άλλο σημείο του άρθρου του σημασία έχει και η ψήφος και όχι να φέρεις μόνον επενδύσεις διότι …οι ξένοι δεν ψηφίζουν).
Μήπως θα έπρεπε να προτιμήσουμε τον Τασούλα …όταν κοίταξε στα μάτια τον Σαμαρά και του είπε ότι οι διαφωνούντες και εκείνοι που δεν θα ψηφίσουν το μνημόνιο ήταν…τέσσερις πέντε; Η μήπως θα έπρεπε να συμφωνήσουμε με τον Λυκουρέντζο-δεν είμαστε σίγουροι αν είχε ενημερώσει κοιτώντας τον στα μάτια ,τον Σαμαρά – όταν πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία προσχωρήσεων και αποχωρήσεων των διαγραμμένων τους…έστειλε στον Καμμένο με την βλακώδη δήλωσή του περί κλειστών θυρών της Συγγρού σε όλους αυτούς που τήρησαν αντιμνημονιακή στάση; Είναι μήπως οι προαναφερόμενοι «αθώοι του αίματος;».
Στο άλλο που έχει απόλυτα δίκιο ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι ότι η κοινωνία θα ψηφίσει σαν να πυροβολεί. Η κοινωνία πράγματι θέλει να εκδικηθεί με την ψήφο της. Κάποιοι πρέπει να της εξηγήσουν ότι εκδικείται τον εαυτό της. Δεν είναι εκδίκηση η ψήφος.
Όπως και η πολιτική δεν πρέπει να είναι εκδικητική. Εάν από σήμερα άρχισαν τα όργανα στην Νέα Δημοκρατία με το ποιος μπορεί να κοιτάξει στα μάτια και ποιος δεν μπορεί ποιος είναι αθώος του αίματος και ποιος όχι τότε ας πάει η Συγγρού με μουντζαχεντίν στις εκλογές κι ας στοχοποιήσει από σήμερα αυτούς που θα μπορούσαν να φέρουν τα ψηφάκια.. Γιατί είναι κι αυτά τα ερμα στην μέση…
Keywords
Τυχαία Θέματα