ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ "ΕΓΚΡΙΣΗΣ" ΑΠΟ... ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΤΟΥ 2013(Γράφει ο ...σας ευχαριστω...Κι εμεις Νικο κι εμεις παιδι μου)...

Γράφει ο Νίκος Κούτρικας

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ
Αγαπητό Fimotro,
Στο... "λογιστήριο του κράτους" και στον αρμόδιο υπουργό κ. Σταϊκούρα βρίσκεται ο προϋπολογισμός της.... ΕΡΤ για το 2013.Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ.Σταϊκούρας κρατά σε... εκκρεμότητα
την έγκρισή του και το όλο θέμα καθυστερεί με αποτέλεσμα...
να υπάρχει πρόβλημα στην ΕΡΤ αφού δεν μπορούν να γίνουν ακόμα "συμβάσεις έργου" στη εταιρεία!
Ο αρμόδιος υφυπουργός Σίμος Κεδίκογλου (...μετά το ταξίδι του στην Τουρκία) αναμένεται να... δόση λύση στο όλο θέμα για την επίλυσή του αφού το θέμα των συμβασιούχων αλλά και το θέμα των δαπανών καθυστερεί ...σημαντικά!

Έτσι σε... αναμονή έγκρισης από το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται ο νέος προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2013.

Τώρα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κρατική τηλεόραση έχει "μειωμένα κονδύλια εξόδων" κατά τουλάχιστον 30%!
Οι αριθμοί που εγκρίθηκαν από το ΔΣ της εταιρείας εμφανίζουν και μεγάλη "μείωση εσόδων" από το "ανταποδοτικό τέλος" όπου αντί των 300 εκατ. ετησίως προϋπολογίζονται έσοδα ύψους... 233,5 εκατ. ευρώ.
Για την απόδοση του 25% στο ΛΑΓΗΕ, που με νόμο προορίζεται για τα χρέη της “πράσινης ενέργειας”, ο προϋπολογισμός της ΕΡΤ προβλέπει το ποσό των 28.4 εκατ. ευρώ.
Ενώ ο νέος προϋπολογισμός "της μισθοδοσίας της ΕΡΤ" για το 2013 προβλέπει αναλυτικά: 86,7 εκατ. ευρώ για τους συμβασιούχους εργασίας αορίστου (μόνιμους υπαλλήλους) χρόνου ετησίως. 7 εκατ. ευρώ για τις συμβάσεις (συμβασιούχους) έργου. 8 εκατ. ευρώ για πρόσθετες αποδοχές.Έτσι σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία η μισθοδοσία της ΕΡΤ είναι... μειωμένη σε ποσοστό άνω του 30% το κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού της ΕΡΤ και ακολουθεί απολύτως το... "πρόγραμμα περικοπών" της κυβέρνησης! Οι μεγάλες περικοπές ωστόσο γίνονται στο... "ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα" και σωστά λέμε εμείς αφού όλα τα κανάλια περικόπτουν λόγο της κρίσης το ανάλογο κονδύλι....αναλυτικότερα:Για τις ανάγκες του "ψυχαγωγικού, επιμορφωτικού, πολιστικού προγράμματος" προβλέπεται κονδύλι ύψους 21,8 εκατ ευρώ.Μόλις πριν δυόμιση χρόνια η ΕΡΤ υπολόγιζε για προγράμματα ψυχαγωγίας το ποσό των 80 εκατ. ευρώ!Αντιθέτως "αυξημένο" εμφανίζεται το κονδύλι της "ενημέρωσης" και λογικό είναι στην οποία “επιστρέφουν” οι δαπάνες για τα αθλητικά προγράμματα.Η "Γενική διεύθυνση ενημέρωσης" λαμβάνει για το 2013 29,8 εκατ. ευρώ.Για τη ενημέρωση ανέρχονται σε 6,5 εκατ. ευρώ, για τη γενική διεύθυνση προγράμματος σε 11 εκατ. ευρώ.Στα ποσά αυτά εντάσσεται το κόστος για τις "συμβάσεις έργου" που επιστρέφουν στην ΕΡΤ.Αυτά λοιπών είναι ένα απόσπασμα από αυτά που προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός της ΕΡΤ για το 2013 αφού ή η... λογική των περικοπών ακουμπά όλα τα τμήματα του προϋπολογισμού απολύτως προσαρμοσμένα κονδύλια στην λογική της οικονομικής κρίσης...Με την καθυστέρηση ΕΓΚΡΙΣΗΣ πάντως ΚΟΛΛΟΥΝ και οι ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ που αναμένεται να καλύψουν τα "κενά" στο τομέα της ενημέρωσης και όχι μόνον!Μαθαίνω πάντως ότι το... επόμενο δεκαήμερο θα δοθεί... "οριστική λύση" για τους συμβασιούχους!Σας ευχαριστώ...(κι εμεις νικο)απο το fimotro με δικα μας σχολια.
Keywords
Τυχαία Θέματα