ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...

...ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ...
Σιγή ιχθύος τηρεί το Μαξίμου λίγο πριν την έναρξη των διά ζώσης διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας την προσεχή Τρίτη στην Αθήνα....

Κυβερνητικό στέλεχος σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του εκπροσώπου του Όλι Ρεν, Σάϊμον Ο΄Κόννορ, σύμφωνα με την οποία η Κομισιόν έλαβε περισσότερες πληροφορίες από την Αθήνα ώστε οι εκπρόσωποι της
τρόικας να επιστρέψουν στην Ελλάδα, υπενθύμιζαν ότι η κυβέρνηση ουδέποτε υιοθέτησε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αναβολή της ημερομηνίας έλευσης και όλο αυτό το διάστημα ισχυρίζονταν ότι βρισκόμαστε εν μέσω σκληρών διαπραγματεύσεων.
Στο ερώτημα μάλιστα αν υπάρχει κάποιο σημείο σύγκλισης με την τρόικα στο μείζον θέμα του δημοσιονομικού κενού το ίδιος στέλεχος σημειώνει με νόημα ότι της όποιας συζήτησης για το κενό πρέπει να προηγηθεί για ευνόητους λόγους η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων.
Σε κάθε περίπτωση το Μαξίμου επιμένει ότι το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι αυτό που συμφωνήθηκε μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ειδικά στο θέμα του ύψους του δημοσιονομικού κενού και της αποφυγής νέων οριζόντιων μέτρων.
Είναι σαφές ότι αν η τρόικα επιστρέψει ζητώντας μέτρα 2,5 - 2,9 δισ. ευρώ, οι πιθανότητες συμφωνίας περιορίζονται στο ελάχιστο. Και μπορεί το σενάριο της μετάθεσης των όποιων αποφάσεων σε δεύτερο χρόνο, μέσω ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού περί τον Απρίλιο να έχει δει το φως της δημοσιότητας, αλλά η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αναλάβει το ρίσκο ένα μήνα πριν τις ευρωεκλογές να ανοίξει εκ νέου παρόμοια συζήτηση. «Θα πρόκειται για πολιτική αυτοκτονία», λέει στέλεχος της κυβέρνησης.
Επί της ουσίας το Μαξίμου διαμηνύει ότι το προσεχές διάστημα το «μπρα ντε φερ» μεταξύ της ελληνικής πλευράς και αυτής των δανειστών μας θα είναι σκληρό χωρίς να μπορεί κανείς να προδικάσει την κατάληξη.
Την ίδια ώρα έντονο προβληματισμό προκάλεσε στο κυβερνητικό επιτελείο η χθεσινή δολοφονική ενέργεια στο Νέο Ηράκλειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρωθυπουργός έμεινε στο Μαξίμου μέχρι τις 23:00 έχοντας διαρκή επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς Ν. Δένδια και Α. Γεωργιάδη, αλλά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
Στην παρούσα φάση η κυβέρνηση συνιστά ψυχραιμία μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες και να χυθεί φως στην υπόθεση, ωστόσο δεν κρύβει τον προβληματισμό της για το στοιχείο της κοινωνικής αναταραχής και του εθνικού διχασμού το οποίο μπορεί να κρύβεται πίσω από την χθεσινοβραδινή δολοφονική ενέργεια.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα