ΠΟΥ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ;



Πού ξοδεύουν τα πλούτη τους οι εκατομμυριούχοι όταν δεν ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, δεν αγοράζουν ακριβά αυτοκίνητα και δεν επιδίδονται σε τολμηρές επενδύσεις; ...

Φυσικά, στη φιλανθρωπία, έχοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτιμήσεις.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του WealthInsight, που μεταδίδει το CNBC, πρώτη επιλογή των πλουσίων για φιλανθρωπική δράση αποτελούν οι πολιτιστικοί σύλλογοι,
που ασχολούνται κυρίως με τις τέχνες, τη μουσική και τα μουσεία.

Δεύτερος στις προτιμήσεις τους έρχεται ο τομέας της εκπαίδευσης, καθώς αρέσκονται στο να κάνουν δωρεές σε σχολεία και πανεπιστήμια. Ακολουθεί ο ο χώρος της Υγείας.

Στον αντίποδα, ελάχιστοι είναι αυτοί που στο φιλανθρωπικό τους έργο θα συμπεριλάβουν εκκλησίες, think tanks, σπορ, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οτιδήποτε έχει σχέση με το στρατό.

Οι γυναίκες εκατομμυριούχοι από την πλευρά τους επιλέγουν να ενισχύσουν οικονομικά υγειονομικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις, ενώ όσοι έκαναν περιουσία από το χρηματοοικονομικό τομέα συνηθίζουν να κάνουν δωρεές για ακαδημαϊκούς και πολιτιστικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι προτιμήσεις των πλουσίων ποικίλουν μάλιστα ανάλογα με την περιοχή, όπου ζουν. Στις ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, η Υγεία και ο Πολιτισμός συγκεντρώνουν τις περισσότερες δωρεές. Στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, πρώτη στις προτιμήσεις των εκατομμυριούχων είναι η εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα στις ΗΠΑ, το 20% των εκατομμυριούχων προτιμά να προσφέρει τα χρήματά του στο χώρο της υγείας και το 19,7% στον πολιτισμό. Έπονται εκπαίδευση και ανθρωπιστικές οργανώσεις.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα