Πετάνε τις ευθύνες τους στην εξέδρα...

Οταν οι ίδιοι οι πρωθυπουργοί της χώρας αποποιούνται τις ευθύνες τους και συμπεριφέρονται ως ανεύθυνοι αναλυτές και παρατηρητές, τότε έχουν κάθε δίκιο οι πολίτες που...

αναθεματίζουν την ώρα και τη στιγμή που τους ψήφισαν να μας κυβερνούν. Η παρατήρηση, με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του Αντώνη Σαμαρά για την απόδραση των συλληφθέντων ή καταδικασθέντων για τρομοκρατία.

«Η κυβέρνηση», τόνισε, «θα κάνει το χρέος της. Δεν μας σταματάει ο λαϊκισμός,
οι πάσης φύσεως ακραίοι, οι απειλές των τρομοκρατών, που η Αστυνομία τους συλλαμβάνει, η Δικαιοσύνη τους δικάζει και ένα σαθρό σύστημα τους αφήνει ελεύθερους...». Δεν ξέρει ο πρωθυπουργός ποιο είναι αυτό το «σαθρό σύστημα»; Προς τι η διαπίστωση και τι κάνει για να το εξαρθρώσει; Ποιος ευθύνεται για την ύπαρξή του; Βασικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ως πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι όμως μόνο αυτός. Πριν από μερικά χρόνια ο Γ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει, και μάλιστα σε ομιλίες του στην Ευρώπη, ότι στην Ελλάδα επικρατεί διαφθορά, ότι είναι μια διεφθαρμένη χώρα... Το ίδιο ερώτημα και προς αυτόν. Ποιος έχει την ευθύνη; Ο ίδιος ως υπουργός χρόνια ολόκληρα και ως πρωθυπουργός -και κάθε άλλος πρωθυπουργός- τι έκανε για να καταπολεμηθεί η διαφθορά; Πριν από τους δύο αυτούς είχε προηγηθεί ο Κ. Σημίτης. Μετά το ναυάγιο του «Σάμινα», αντί να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, είχε πει τη γνωστή φράση «αυτή είναι η Ελλάδα...». Αυτοί -δυστυχώς- είναι οι πολιτικοί μας και οι πρωθυπουργοί μας!

Π. ΣΩΚ. - enet.gr
nonews-NEWS
Keywords
Τυχαία Θέματα