ΟΤΕ: Πάνω από 30.000 αιτήσεις για 500 θέσεις εργασίας



Περισσότερες από 30.000 αιτήσεις κατατέθηκαν στον ΟΤΕ για τις 500 θέσεις εργασίας τεχνικών πεδίων, πωλητών καταστημάτων και εταιρικών πωλητών που προκήρυξε η εταιρία την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι προσλήψεις θα γίνουν σταδιακά από τις αρχές του νέου έτους, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να προκηρυχθούν περαιτέρω νέες θέσεις εργασίας για τεχνικούς πεδίου και μηχανικούς.

Πέραν αυτών, τελικά οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ
που θα αποχωρήσουν με το φετινό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου έως το τέλος της χρονιάς θα είναι διπλάσιοι αυτών που προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός.

Συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι χρήση του προγράμματος θα κάνουν συνολικά 2.040 εργαζόμενοι, αντί για περίπου 1.100 που προβλεπόταν.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ ενέκρινε δαπάνη 340 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη συμμετοχή των υποψηφίων στο πρόγραμμα, δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η κατάθεση των αιτήσεων. Ο αρχικός προϋπολογισμός του κόστους της εθελουσίας εξόδου ήταν 190 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με στελέχη της εταιρίας, τα 104 από τα 340 εκατ. ευρώ που θα κοστίσει το πρόγραμμα, θα πάνε στο Δημόσιο, καθώς τα 82 εκατ. θα κατευθυνθούν στα ασφαλιστικά ταμεία και 22 εκατ. αντιστοιχούν σε φόρους.

Το συνολικό ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι ως αποζημίωση θα είναι ύψους 236 εκατ. ή περίπου 115.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σήμερα στον ΟΤΕ απασχολούνται 8.700 εργαζόμενοι.
Keywords
Τυχαία Θέματα