Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβίζει το ΔΝΤ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΤΖΕΡΙ ΡΑΪΣ

Δεν βγαίνει το πρόγραμμα για την Ελλάδα, επισημαίνει το Ταμείο και πιέζει την Κομισιόν για «κούρεμα». Σε πολιτική παρέμβαση προχώρησε το ΔΝΤ με αφορμή τις επερχόμενες διπλές εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα, διαμηνύοντας ότι το ελληνικό πρόγραμμα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

Η
Λαγκάρντ ακούει Τσίπρα και χάνει το χαμόγελό τηςΣτη χθεσινή ενημέρωση Τύπου ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, ερωτηθείς σχετικά με τις επικείμενες διπλές εκλογές στη χώρα, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ωστόσο έσπευσε να κινδυνολογήσει εκφράζοντας την ανησυχία του Ταμείου για τις επιπτώσεις στο πρόγραμμα. «Στο ελληνικό πρόγραμμα, όπως και σε άλλα προγράμματα, η πολιτική σταθερότητα είναι σημαντικό ζήτημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην ίδια ενημέρωση, το ΔΝΤ δημοσιοποίησε ακόμη μία φορα τη διαφωνία του με την Κομισιόν επιμένοντας με νόημα ότι το χρέος της Ελλάδας αναμένεται να παραμένει σε «υψηλά επίπεδα». Ας σημειωθεί ότι ο κ. Ράις απέφυγε να προσδιορίσει το πότε θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, με σκοπό να παρουσιαστεί η έκθεση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και να εγκριθεί η εκταμίευση της δόσης των 3,4 δισ. ευρώ. Το προηγούμενο διάστημα, ο επικεφαλής του προγράμματος Πόουλ Τόμσεν είχε κάνει γνωστό ότι η έκθεση επρόκειτο να συζητηθεί στα μέσα Μαΐου. Το ΔΝΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλει να αποφύγει να δημοσιοποιήσει τις εκτιμήσεις των τεχνοκρατών του για τη βιωσιμότητα του χρέους πριν απ' τις ευρωεκλογές, γιατί κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε πολιτική αντιπαράθεση στις χώρες των πιστωτών της Ελλάδας.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου έκανε γνωστό ότι η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν την προηγούμενη Παρασκευή η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λανγκάρντ και η καγκελάριος Μέρκελ στην Ουάσιγκτον. Το τεχνικό κλιμάκιο του ΔΝΤ θα επιστρέψει στην Ελλάδα τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και μετά το καλοκαίρι θα ακολουθήσει η επίσημη αποστολή του Ταμείου.
enet.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα