Ο Σαμαράς φτιάχνει τον δικό του μηχανισμό ενόψει Συνεδρίου

Δράση, ακόμα και στις διακοπές του Πάσχα, ανέλαβαν τα νέα στελέχη της ΝΔ, τα οποία θα αποτελέσουν την επόμενη γενιά που θα συγκροτήσει τον κομματικό μηχανισμό.....

Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζοντας
πολύ καλά ότι το μέλλον του κόμματός του εξαρτάται από την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού, έχει ποντάρει σε νέους ανθρώπους επιστήμονες και αναγνωρισμένους στο χώρο τους, με κομματική Παιδεία όμως, που θα σηκώσουν στις πλάτες τους την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας.

Με στόχο μια νέα κομματική δομή που θα προκύψει με κομβικό σημείο το Συνέδριο του Ιουνίου, έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις - κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό, νεαρά στελέχη που έχουν προσφέρει μέχρι τώρα και έχουν εικόνα και άποψη για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα.

Μάλιστα τελευταία τοποθέτηση, υπενθυμίζεται ότι ήταν αυτή των πρώην προέδρων της ΟΝΝΕΔ Χρήστου Κουρούση, ως συντονιστή του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων, του Σταμάτη Μαύρου, ως συντονιστή του Τομέα Οικονομικών, του Γιάννη Κουλιζάκου, ως συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης, του Δημήτρη Μαραβέλια, ως αναπληρωτή Γραμματέα Αυτοδιοίκηση και του Γιάννη Οικονόμου, ως αναπληρωτή Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού.

Πρόκειται για στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα από τον κομματικό μηχανισμό, διέθεταν όμως εμπειρία και για το λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να τους δραστηριοποιήσει, σε μια έξυπνη κίνηση με στόχο ένα συνθετικό σχήμα όπου θα εκπροσωπούνται όλες οι απόψεις και δεν θα υπάρχουν προσωπικοί μηχανισμοί και «μαγαζάκια».

Αυτό, είχε ξεκαθαριστεί άλλωστε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πρόεδρος της ΝΔ ο κ. Σαμαράς, ο οποίος είχε ζητήσει συμβολικά, τα διαχωριστικά μεταξύ των γραφείων στο νέο κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού να είναι γυάλινα, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στις σχέσεις και επικοινωνία μεταξύ των στελεχών.

Πρόσωπα χαμηλών τόνων, με κομματική παιδεία τοποθετήθηκαν και σε άλλες θέσεις, όπως ο αντιπρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ, Γιάννης Σμυρλής, που ορίστηκε γραμματέας Διεθνών Σχέσεων, ο έμπειρος πολιτικός συντάκτης Πέτρος Μποτσαράκος, ως αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, ενώ νέα εκπρόσωπος Τύπου τοποθετήθηκε η νεοεκλεγείσα βουλευτής Ιωαννίνων Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Άλλωστε και για τη θέση του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος ο νυν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Πάνος Ρασσιάς-newpost
Keywords
Τυχαία Θέματα