Ο πρωθυπουργός βαθμολογεί τους υπουργούς στο μπλοκάκι του

Ο πρωθυπουργός καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει «ζωντανή» την κυβέρνηση του μέχρι τον «ξαφνικό» θάνατο του ανασχηματισμού.....

Μπορεί πολλοί από το περιβάλλον του πρωθυπουργού να υποστήριζαν ότι οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα δημιουργούσαν περισσότερες δυσχέρειες από τις μετακινήσεις προσώπων και να χαθεί χρόνος στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, τις τελευταίες ημέρες το κλίμα για πολλά κυβερνητικά στελέχη έχει βαρύνει.

Οι τελευταίες ενέργειες, πράξεις και κινήσεις ορισμένων μελών του υπουργικού συμβουλίου, φαίνεται ότι έχουν προβληματίσει ιδιαιτέρως τον
Πρωθυπουργό, στον οποίον ορισμένοι αποδίδουν ακόμη και έκπληξη για την κατάσταση που διαπίστωσε σε ό,τι αφορά την πραγματική απόδοση της κυβέρνησης.

Έχει δοθεί ξεκάθαρη εντολή να μην γίνεται καμία συζήτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ώστε να διατηρηθούν τα στοιχεία του αιφνιδιασμού αλλά και να μην παρουσιαστούν σημάδια διάλυσης.

Κατόπιν αυτών, αναμένονται με ενδιαφέρον οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, αλλά πολλοί κρατούν μικρό καλάθι, ο οποίος θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα εντός των επόμενων ημερών, αφού καταλήξει σε συμπεράσματα, μετά τον ιδιότυπο κύκλο των κατ' ιδίαν δίωρων συναντήσεών του με τα μέλη της κυβέρνησης.

Έτσι λοιπόν με ένα μπλοκάκι σημειώσεων μπροστά του, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης έναν τετραήμερο μαραθώνιο επαφών με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων. Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί της κυβέρνησης παρουσιάζουν αναλυτικά στον Αντώνη Σαμαρά τα χρονοδιαγράμματα, τους στόχους και την πορεία υλοποίησης των μέτρων που έχουν αναλάβει να προχωρήσουν, με τον πρωθυπουργό να ζητά συγκεκριμένες λεπτομέρειες για κάθε περίπτωση.

Οι συναντήσεις αυτές, που θα ολοκληρωθούν το Σάββατο με τα υπουργεία Τουρισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομίας, πραγματοποιούνται σε συνέχεια του Υπουργικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής, όπου ο κ. Σαμαράς είχε πει τότε στα στελέχη της κυβέρνησής του «Θέλω να έρθετε να μου πείτε τα προβλήματά σας».

Στα τετ-α-τετ με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων ο πρωθυπουργός καταγράφει όσα του παρουσιάζουν οι υπουργοί και οι υφυπουργοί, δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και προτείνει λύσεις για την ταχύτερη επίλυση των ανοικτών εκκρεμοτήτων.

Άλλωστε, όπως σημείωνε κυβερνητική πηγή στο newpost, όλα τα ζητήματα αυτά είναι αναγκαίο να προχωρήσουν άμεσα, καθώς είτε συνδέονται με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την οικονομία και τις επενδύσεις, όπως όσα του παρουσίασαν οι ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, είτε με ευαίσθητα θέματα που αφορούν τους πολίτες και την κοινωνική συνοχή, όπως τα ζητήματα των υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης για τα οποία έγινε διεξοδική κουβέντα.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι η κυβέρνηση να μην χάσει το ρυθμό της στο πιο κρίσιμο τρίμηνο για την ελληνική οικονομία, καθώς τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο στοίχημα για το αν οι αποφάσεις και η στήριξη που κέρδισε η Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μεταφραστούν σε επενδύσεις, σε ρευστότητα και ζεστό χρήμα στην πραγματική οικονομία και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που αποτελούν και το μόνο αντίδοτο απέναντι στην ύφεση.

Στη δεύτερη σελίδα της ατζέντας των συναντήσεων αυτών του πρωθυπουργού, σειρά έχουν οι πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας στις 10:00 το πρωί, του Παιδείας στις 13:00 και του Εργασίας στις 17:30 το απόγευμα.

Πάνος ΡασσιάςNEWPOST
Keywords
Τυχαία Θέματα