''Ο ΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ''...

«Ενθαρρυντική» χαρακτηρίζει ο βελγικός Τύπος την άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα, με αφορμή τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.
«Ο ήλιος λάμπει ...

πάνω από τον ελληνικό τουρισμό», αναφέρει άρθρο της γαλλόφωνης εφημερίδας «LA LIBRE BELGIQUE», με τον τίτλο «Ρώσοι και Τούρκοι τουρίστες δίνουν λίγο οξυγόνο στην Ελλάδα».
Στο άρθρο
επισημαίνεται ότι η Ελλάδα αναμένεται να δεχτεί πάνω από 17 εκατ. τουρίστες αυτό τον χρόνο, δηλαδή 1 εκατ. παραπάνω από πέρυσι.
«Αυτό φτάνει για να πάρει η χώρα μία ανάσα: μόνο το πρώτο εξάμηνο αυτού του χρόνου, το εισόδημα από το τουριστικό τομέα αυξήθηκε κατά 18%, σε σχέση με το 2012 και τα αντίστοιχα έσοδα αναμένεται να ξεπεράσουν τα 11 δισ. ευρώ μέχρι το Δεκέμβριο», σχολιάζει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα σχολιάζει ακόμη ότι η Ελλάδα επωφελείται από τις περιπέτειες των γειτονικών της χωρών, ή των ανταγωνιστών της σε θέματα τουρισμού.
Σημειώνεται ακόμη ότι η Ελλάδα προσελκύει όλο και περισσότερα άτομα από δύο «αναπτυσσόμενες» χώρες, τη Ρωσία και την Τουρκία ανά επισκέπτη.
Και στη φλαμανδόφωνη εφημερίδα De Tijd δημοσιεύεται άρθρο υπό τον τίτλο «Τουριστική άνθηση εν μέσω ενός οικονομικού χειμώνα». Το άρθρο χαρακτηρίζει «αρκετά ενθαρρυντικά για την Ελλάδα» τα σημάδια ανόδου της τουριστικής κίνησης που καταγράφονται το φετινό καλοκαίρι.
Πηγή : naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα