"Μετάνοιες" Δ. Βερύκιου για το ομοφοβικό παραλήρημα...(σσ μιλα ρε φουκαριάρη Δημο για ενα θέμα που ξέρεις...οπως πχ για τα οπλίκα συστηματα...)


...και αντίδραση του Αύγουστου Κορτώ...

Μετά το σάλο των αντιδράσεων που ξέσπασε στο διαδίκτυο, ο δημοσιογράφος επιχείρησε με δήλωσή του στο facebook να...
πείσει πως το σχόλιο...
"δεν είχε καμία πρόθεση να μειώσει ως άτομο ή ως gay" τον συγγραφέα .

Με μια… "δήλωση μετανοίας" που ανάρτησε στο λογαριασμό του στο facebook το απόγευμα της Πέμπτης, ο Δήμος Βερύκιος επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το ομοφοβικό του παραλήρημα στην
πρωινή εκπομπή του ίδιου με το Δημήτρη Σταυρόπουλο στο ραδιόφωνο του ALPHA εναντίον του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του συγγραφέα ότι δεν θα μετέχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του και τα βιβλία του, οι δύο παρουσιαστές μίλησαν για "δικτατορία και μασονία των γκέι", με το Δ. Βερύκιο να αποκαλεί το συγγραφέα "Αυγουστίνα", "Παρθενοπόπη", να επικροτεί σχόλιο ακροατή για τους γκέι πως "τους χρειάζεται χρυσαυγίτης" και να παρατηρεί πως οι γκέι "δεν έχουν μόνο θηλυκό κορμί αλλά και θηλυκό μυαλό".

Μετά το σάλο των αντιδράσεων που ξέσπασε στο διαδίκτυο, ο δημοσιογράφος επιχείρησε με δήλωσή του στο facebook να πείσει πως το σχόλιο… "δεν είχε καμία πρόθεση να μειώσει ως άτομο ή ως gay" το συγγραφέα και πως… "μόνο ως μέρος της Πολιτικής Πρόζας" που κάνει στο ραδιόφωνο μπορεί να εκληφθεί.

Εύκολη βέβαια μια δήλωση συγγνώμης στο facebook, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορεί να ξεπλύνει τον οχετό των σχολίων που μπορεί να διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε στο ηχητικό απόσπασμα της εκπομπής. Το ελάχιστο που θα μπορούσε να περιμένει κανείς από τους δημοσιογράφους και το σταθμό θα ήταν να δώσουν τον ίδιο χρόνο εκπομπής, στην ίδια ζώνη, σε όσους έθιξαν. Από κει και πέρα, το λόγο έχει το ΕΣΡ.

Ολόκληρη η δήλωση του Δ. Βερύκιου

"ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ"
Του Δήμου Βερύκιου

Δηλώνω υπευθύνως και βάσει των συνεπειών του Νόμου ότι ΔΕΝ είμαι ομοφοβικός και ούτε συμμερίζομαι τις απόψεις και τις στάσεις των ομοφοβικών.
Δηλώνω υπευθύνως ότι δεν διάκειμαι εναντίον των ομοφυλόφιλων και των οργανώσεων τους. Απεναντίας, μια ζωή στήριζα και εξακολουθώ – μέχρι παρεξηγήσεως – να στηρίζω τα δικαιώματα τους.
Δηλώνω υπευθύνως ότι το ραδιοφωνικό σχόλιο μου για τον Αύγουστο Κορτώ, που τον γνωρίζω μόνο από το συγγραφικό του έργο, δεν είχε καμία πρόθεση να τον μειώσει ως άτομο ή ως gay. Έγινε μόνο και μόνο με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του στην πολιτική και μόνο ως μέρος της Πολιτικής Πρόζας που κάνουμε κάθε πρωί τα 15 τελευταία χρόνια στο ραδιόφωνο μπορεί να εκληφθεί . Μία πρόζα, που μέχρι σήμερα κανείς δεν είχε παρεξηγήσει…
Ειλικρινά λυπάμαι για τούτη την παρεξήγηση. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από τον κάθε επώνυμο ή ανώνυμο, φανερό ή κρυφό ομοφυλόφιλο. Δεν είχα την πρόθεση να χλευάσω ή να ταπεινώσω κανέναν, ούτε φυσικά τον Αύγουστο Κορτώ.
Πριν με βάλετε στο «δίχτυ με τη γάτα» και με ρίξετε στο… ποτάμι σας ζητώ να με συγχωρήσετε για τη φραστική ραδιοφωνική ακρότητα. Άλλωστε «Άνθρωποι είμαστε σφάλματα κάνουμε». Το θέμα είναι να έχουμε τη δύναμη να τα αναγνωρίζουμε και να τα διορθώνουμε .

Με Ειλικρινή Μεταμέλεια,
Δήμος Βερύκιος

Η αντίδραση του Αύγουστου Κορτώ

Ο συγγραφέας απάντησε στις ομοφοβικές επιθέσεις με τέσσερις αναρτήσεις στο λογαριασμό του στο facebook:

"Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον “άντρα” του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής."

"Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever."

"Κι όμως ο κόσμος προχωρά, έστω κι αν το κάνει με βήματα συχνά τόσο μικρά που μοιάζει ακίνητος, κι αποτελματωμένος. Κι ευτυχώς, όσοι προσπαθούν να τον κρατήσουν καθηλωμένο στο παρελθόν, είναι οι ίδιοι τόσο μικροί που δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν ούτε καν σ” αυτήν του την επίμοχθη πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον."

"Να και κάτι που δεν περίμενα ποτέ να νιώσω σαν μοναχοπαίδι: ένα πλήθος ανθρώπων με μόνη συγγένεια την αγάπη που μας δένει, να προτάσσουν τα στήθη τους για να με υπερασπιστούν σαν να ήμουν το αδελφάκι τους το μικρό. Δεν περιγράφεται η συγκίνησή μου. Και γι” αυτό θα αγωνιστώ στο πλευρό σας με κάθε τρόπο, ώστε όλοι μαζί σαν μια φαμίλια να αποσοβήσουμε το ενδεχόμενο έστω κι ένας ευάλωτος συνάνθρωπός μας να βρεθεί στο μέλλον στο στόχαστρο τέτοιων χυδαίων επιθέσεων."...
efsyn.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα