ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ

Με βάση το μνημόνιο, η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές θα κληθεί να ακολουθήσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού των αντικειμενικών....

αξιών. Οι τιμές θα προσδιορίζονται με οδηγό τη βάση δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος που ενημερώνεται με στοιχεία συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες.

Σύμφωνα
με παράγοντες της κτηματαγοράς η εξέλιξη αυτή θα έχει ως συνέπεια:

- Αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές για κατοικίες (διαμερίσματα και μονοκατοικίες). Αν και οι αγοραίες τιμές έχουν υποχωρήσει από 7,5% έως 24,5%, από το 2008 μέχρι και σήμερα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων παραμένουν ακόμη σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των αντικειμενικών. Η άνοδος των αντικειμενικών αναμένεται μεγαλύτερη στις περιοχές που καταγράφεται μικρή μείωση των αγοραίων τιμών, όπως είναι η Αργυρούπολη, το Ελληνικό, η Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο και η Κηφισιά.

- Μειώσεις στις αντικειμενικές για εμπορικά ακίνητα, όπου οι αγοραίες τιμές έχουν πέσει δραματικά, λόγω και της περιορισμένης καταναλωτικής ζήτησης. Η άνοδος των αντικειμενικών τιμών στις κατοικίες θα προκαλέσει ντόμινο πρόσθετων επιβαρύνσεων σε φόρους και τέλη, όπως το έκτακτο τέλος ακινήτων, το ΤΑΠ, οι φόροι μεταβίβασης, κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα