Μελέτη επιβεβαιώνει ότι τα τακούνια προσδίδουν θηλυκότητα

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος λέει η γνωστή ρήση και όχι άδικα αφού εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο δεν μπορούν να αποχωριστούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια τους.
Αν και αποτελεί κοινή παραδοχή ότι αυτά τα παπούτσια δίνουν άλλη χάρη στην εμφάνιση μιας γυναίκας, μια έρευνα από τις ΗΠΑ έρχεται να το επιβεβαιώσει και επιστημονικά...

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ αναφέρουν ότι τα ψηλά τακούνια αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο κινείται ολόκληρο
το σώμα – συμπεριλαμβανομένων των γοφών, των γονάτων, των πελμάτων, της λεκάνης ακόμη και των ώμων.
Προκειμένου να καταλήξουν στα συμπεράσματά τους, τα οποία δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό “Εvolution and Human Behavior”, ζήτησαν από γυναίκες να περπατήσουν φορώντας είτε διαφορετικά ζευγάρια παπουτσιών με τακούνι ύψους έξι εκατοστών είτε διαφορετικά ζευγάρια ίσιων παπουτσιών. Συνολικά όλες οι γυναίκες φόρεσαν τα ίδια ακριβώς ζεύγη παπουτσιών και ενώ περπατούσαν καταγράφονταν σε βίντεο διάρκειας τεσσάρων λεπτών.
Στη συνέχεια οι επιστήμονες ζήτησαν από άνδρες και γυναίκες να κρίνουν το πόσο ελκυστικές ήταν οι γυναίκες που έβλεπαν στα βίντεο. Για πιο αμερόληπτη κριτική, ανέπαφη από παράγοντες όπως το ντύσιμο, το σώμα ή το πρόσωπο των γυναικών, οι ειδικοί τοποθέτησαν φωτεινούς δείκτες σε σημεία - κλειδιά του σώματος των εθελοντριών, μόνο τα οποία μπορούσαν να δουν οι κριτές.
Όπως προέκυψε από το πείραμα όλοι οι κριτές χαρακτήρισαν ως πιο ελκυστικές τις γυναίκες που περπατούσαν επάνω σε τακούνια.
Αξιοσημείωτο είναι το ότι οι θηλυκοί κριτές βρήκαν πιο ελκυστικές τις γυναίκες με τακούνια, σε σύγκριση με τους άνδρες κριτές.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν επίσης τον τρόπο βάδισης των γυναικών ενώ εκείνες φορούσαν τακούνια. Παρατήρησαν ότι οι γυναίκες περπατούσαν πιο γρήγορα κάνοντας κατά μέσο όρο 110 βήματα το λεπτό αντί για 106 με τα ίσια παπούτσια, έχοντας ωστόσο σαφώς μικρότερο διασκελισμό.
Keywords
Τυχαία Θέματα