Μας πήρε το ...ποτάμι! Οι Τούρκοι κάνουν σημαία το άρθρο του Νίκου Δήμου για το 1821


Τίτλο έκαναν οι Τούρκοι όσα υποστήριξε σε άρθρο του ο Νίκος Δήμου για το 1821, εμφανίζοντας και παρουσιάζοντας βέβαια ισιαίτερα αυτά που εξυπηρετούν τους προπαγανδιστικούς στόχους τους.

Με τον τίτλο, λοιπόν, «Στους Έλληνες αρέσουν οι μύθοι», στο ένθετο του Σαββάτου της εφημερίδας Sabah δημοσιεύεται ανταπόκριση από την Αθήνα όπου αναφέρεται στον Νίκο Δήμου τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον Aziz
Nesin της Ελλάδας, το Νίκο Δήμου. Με άρθρο του την 25ης Μαρτίου εξόργισε, γράφει, τους εθνικιστές.

Κατα την εφημερίδα ο Δήμου έγραψε σε άρθρο του πως η επανάσταση του 1821 στην πραγματικότητα κατέληξε στην κατατρόπωση των Ελλήνων, που πολέμαγαν μεταξύ τους και ότι νίκησαν στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας με την μεσολάβηση ξένων δυνάμεων.

Ακόμα - γράφει η εφημερίδα - στο άρθρο του ο Δήμου έγραψε ότι κατά τη διάρκεια της Επανάστασης εσφαγιάσθησαν 32.000 Τούρκοι, μαζί γυναίκες και παιδιά, που πολιορκήθηκαν στην περιοχή της Τριπολιτσάς. Ακόμα αναφέρει πως ο Δήμου έγραψε πως αυτοί που ξεσηκώθηκαν κατά της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν Έλληνες που ζούσαν στο εξωτερικό κι ότι «η Εκκλησία και το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είχε αφορίσει αυτούς που ξεκίνησαν τον ξεσηκωμό αυτό». Ο Δήμου, συνεχίζει η εφημερίδα, έγραψε ακόμα ότι εκείνοι που χτύπησαν τους Οθωμανούς στην πλειοψηφία τους δεν ήταν Έλληνες, αλλά άτομα αλβανικής καταγωγής που δεν ήξεραν καν ελληνικά.

Τέλος αναφέρει βέβαια ότι οι Έλληνες πολιτικοί σχολίασαν ως αμάθεια το γεγονός ότι ο Δήμου έγραψε ένα τέτοιο άρθρο κατά την Εθνική Επέτειο.

Μια - ψύχραιμη- απάντηση

Εμείς, ως μια απάντηση, στα όσα υποστηρίζει ο κ. Δήμου,παραθέτουμε ένα ψύχραιμο - κατά την άποψή μας - άρθρο ενός δημοσιογράφου ( και όχι ιστορικού) από την ανάγνωση του οποίου εύκολα κάνεις μπορεί να καταλάβει πόσο ευάλωτοι είναι και πόσο εύκολα καταρρίπτονται οι του κ. Δήμου .
Το άρθρο, με τον τίτλο ''Ο φραγκολεβαντινισμός του Νίκου Δήμου '', είναι του κ. Γιάννη Σιδέρη και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα www.iporta.gr/

>.
dexiextrem
Keywords
Αναζητήσεις
tourkoi tou 1821
Τυχαία Θέματα