ΛAΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ... (σσ οσο αστοχη ειναι η σταση του Συριζα αλλο τοσο αστοχη ειναι η παρεμβαση του Χρυσανθου τετοιες ωρες)

Λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Χρύσανθος Λαζαρίδης με δηλώσεις του σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ...
κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι καλλιεργεί τη «στρατηγική της έντασης».
Αφού επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη δολοφονία του 34χρονου, ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού υποστήριξε ότι εξίσου καταδικαστέα είναι και η «στρατηγική της έντασης», ενώ ερωτηθείς εάν αναφέρεται τον ΣΥΡΙΖΑ
απάντησε: «Εννοώ όσους μιλάνε για ραντεβού στα σφαγεία και τα γουναράδικα, μιλούν απαξιωτικά και καλούν σε λιντσάρισμα. Αυτή είναι η στρατηγική της έντασης που δεν ξεκίνησε χθες. Και δεν θα σταματήσει αν δεν επέμβουμε».
Υποστήριξε ακόμη ότι είναι ευθύνη όλων να σταματήσει το γαϊτανάκι που οδηγεί στην ένταση και τη βία. «Η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί σε βία και νεκρούς», συνέχισε ο κ. Λαζαρίδης. Προέβλεψε μάλιστα ότι «αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει και οι άλλοι να φρονιμέψουν θα έχουμε και άλλους νεκρούς».
Αναφερόμενος στη θεωρία των «δύο άκρων», ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. επεσήμανε ότι αυτή στρέφεται ενάντια στου ακραίους.«Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα», συμπλήρωσε.
Επεσήμανε ακόμη ότι «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου.
Προηγήθηκε δριμύτατη επίθεση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου εναντίον του από το βήμα της Βουλής, η οποία - με αφορμή σχόλιά του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή - είπε πως ο κ. Λαζαρίδης την στοχοποίησε προσωπικά και για ό,τι συμβεί από δω και πέρα υπεύθυνος θα είναι ο κ. Σαμαράς.
«Η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σημαίνει, όμως, ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χτες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλου την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα», είχε πει ο κ. Λαζαρίδης σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Mega.
«Ο κ. Λαζαρίδης επιχείρησε με τον πλέον προβοκατόρικο τρόπο την προσωπική μου στοχοποίηση… Επέμεινε στην θεωρία των δύο άκρων και ταύτισε την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής με την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου», σημείωσε από το βήμα της Βουλής η κ. Κωνσταντοπούλου.
Απαντώντας στην κ. Κωνσταντοπούλου, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε προς τους δημοσιογράφους ότι κατά την πρωινή του παρέμβαση προσπάθησε να μιλήσει «με τη φωνή της λογικής», που, όπως είπε, είναι απαραίτητη σε στιγμές έκρηξης που έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος.
«Ανέφερα την Κωνσταντοπούλου ως παράδειγμα απαξίωσης του κοινοβουλευτισμού. Αποδοκιμάσθηκε χθες η πρότασή της από όλες τις πτέρυγες, μίλησε για βιασμό της δημοκρατίας, πλαστογράφηση των προσωρινών πρακτικών. Όλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει παρατυπία και ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. Αυτό είναι ευτελισμός», συνέχισε.
Ερωτηθείς για την αναφορά της κ. Κωνσταντοπούλου σχετικά με κίνδυνο της ζωής της, ο κ. Λαζαρίδης απάντησε: «Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν θα απολογηθώ για κάθε ανοησία που λέει η κ. Κωνσταντοπούλου και δόξα τω Θεώ είναι πολλές. Διότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ το παραμικρό της είπα όταν μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά. Η απαξίωση της δημοκρατίας συνδέεται με την ένταση».
ΣΥΡΙΖΑ: Μέγιστο πολιτικό ζήτημα η παραμονή του κ. Λαζαρίδη στη θέση του συμβούλου του Πρωθυπουργού
Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε λόγο για «επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία».
«Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κ. Λαζαρίδης επανέρχεται αμετανόητος, με νέες προκλητικές αναφορές στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ φτάνει στο σημείο να τοποθετεί εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο ότι η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό», σχολίασε η Κουμουνδούρου.
Τόνισε τέλος ότι «είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα