Καλπάζει το Χρηματιστήριο, γκρεμίζονται τα spread



ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Σημαντική άνοδο σημειώνει σήμερα, Τετάρτη, το ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ την ίδια ώρα τα spread των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου έχουν πάρει τον... κατήφορο, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 3,5...ετών.

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει την ανοδική κίνησή του, σημειώνοντας άνοδο 1,17%, στις 1.252,56 μονάδες.

Τα κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη διαμορφώνονται στο 1,71%.

Την ίδια ώρα, τα spread
των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει κάτω από τις 600 μονάδες βάσης και, συγκεκριμένα, στις 593 μονάδες βάσης, καθώς παρατηρείται αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος από ξένα χαρτοφυλάκια, κάτι που αποδίδεται στη βελτίωση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Καθοριστικό ρόλο στην υποχώρηση των αποδόσεων και των spread των ελληνικών ομολόγων έπαιξε και η ώθηση που έδωσε η έξοδος της Ιρλανδίας στις αγορές και γενικότερα η αναζωπύρωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για μετοχές και ομόλογα της Ευρωζώνης.

Οι ελπίδες για αντίστοιχη έξοδο της Ελλάδας προς τις αγορές με μικρές εκδόσεις σε συνδυασμό με τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει ο -αναβαθμισμένος- ΟΔΔΗΧ στα κέντρα αποφάσεων (Νέα Υόρκη, Λονδίνο) οδηγούν στην αύξηση θέσεων σε ελληνικά χρεόγραφα. Οι τελευταίες εξελίξεις ουσιαστικά «ανάβουν το πράσινο φως» ώστε να αρχίσει μετά τον Απρίλιο 2014, η τεχνική επεξεργασία της διαδικασίας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Η ανακοίνωση των 21 πρωτογενών διαπραγματευτών (primary dealers) την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.
imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα