Επιστήμονες από το Ινστιτούτο ρομποτικής στη Ζυρίχη ανακάλυψαν ηλεκτομαγνητικό ελεγχόμενο ρομπότ για την θεραπεία της τύφλωσης

Όταν ειδικές θέσεις, όπως και το εσωτερικό του οφθαλμού, είναι το πρόβλημα απαιτούνται ειδικά ρομπότ.
Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, έχουν ενδοφθάλμια εμφυτεύματα έχουν αναπτυχθεί που απελευθερώνουν αργά τα φάρμακο πλησίον του αμφιβληστροειδούς....

Η τοποθέτησή τους είναι προκλητική και αλιεία τους έξω όταν είναι άδειο είναι συχνά προβληματική.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο της ρομποτικής σε Ζυρίχη ανέπτυξαν πρόσφατα ένα ηλεκτρομαγνητικώς ελεγχόμενο ρομπότ που μπορεί να παραδοθεί στον οφθαλμό - με ένεση με μια βελόνα 23-gauge - και με ακρίβεια
τοποθετημένα σε θέσεις όπου το φάρμακο είναι απαραίτητο.
Και δεν είναι μόνο αυτό, με επικάλυψη του microbot με βαφές που περιέχουν νανοσφαίρες, οι ερευνητές έχουν αναδιαμορφωσει πλέον τη συσκευή για να παρέχουν κρίσιμες μετρήσεις της συγκέντρωσης οξυγόνου στο μάτι για να κάνουν γρήγορες διαγνώσεις, όταν το όραμα αποτυγχάνει απροσδόκητα.
Αυτά τα νέα μηχανήματα, και η συσκευή που τα ελέγχει, είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την παράδοση και τον έλεγχο συσκευών σε διάφορα συστήματα οργάνων, χρησιμοποιώντας απομακρυσμένη εξουσία.
Πολλές ασθένειες, όπως γλαύκωμα, μπορεί να επηρεάσει την παροχή οξυγόνου στον αμφιβληστροειδή.
Η ταχεία διάγνωση και θεραπεία είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να υπάρξει οποιαδήποτε ελπίδα για την αποκατάσταση της όρασης.
Ένας τρόπος για να μετρηθεί το οξυγόνο είναι να κάνουν χρήση ενός περιφερειακού επίδραση πολλών φθορίζουσες χρωστικές - η ικανότητα του οξυγόνου για τη σβέση ταχέως φθορισμό τους.
Μόλις στο εσωτερικό του οφθαλμού, οι νανοσφαίρες στο microbot διεγείρεται από ένα λέιζερ για την επαγωγή φθορισμού.
Όταν μεταφράζεται σε όλον τον αμφιβληστροειδή, το bot μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν μια εικόνα του προφίλ οξυγόνου.
Να μετακινούνται εντός της ιξώδους εσωτερικό του οφθαλμού , το ρομπότ πρέπει πρώτα να προσανατολίζεται με τον επιμήκη άξονά του ευθυγραμμισμένο με την κατεύθυνση του σημείου.
Για να γίνουν αυτές τις ακριβείς ρυθμίσεις ένα εξελιγμένο set up είναι απαραίτητο.

Εκτός από τον οφθαλμό, το αγγειακό σύστημα είναι μια προνομιακή τοποθεσία για να απασχολούν μαγνητικά που κινούνται τα ρομποτικά μηχανήμα.
Σχετικά χαμηλής συχνότητας ακτινοβολία έχει δειχθεί να διεισδύει ιστούς, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επαγωγικά ρεύματος οποιαδήποτε συσκευής με διατομή που να επαρκεί για την παρακολούθηση.
Μία αναδυόμενη εφαρμογή έχει να στοχεύσουν ειδικά αιμοφόρα αγγεία του ήπατος, για εντοπισμένη χορήγηση των αντικαρκινικών φαρμάκων.
Σε αυτή την περίπτωση, ένα πρότυπο μηχάνημα MRI έχει εκ των υστέρων να παρέχουν πρόσθετο έλεγχο πάνω από τα πεδία για συσκευές διεύθυνσης που μπορούν να παραδίδονται από καθετήρα.
Τα νέα αυτά εργαλεία είναι το σύνολο νέων μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας, και να παρέχουν τρόπους για να εκτελέσει συνήθεις διαδικασίες λιγότερο επεμβατικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα