Δυο τρία πράγματα για τo ζεύγος που αγαπάμε να "μισούμε"


ΕΚΤΑΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Ο ΜΑΛΕΛΗΣ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΑΛΑ

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί τόσα σε βάρος του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας. Σίγουρα οι δυο τους δεν είναι αθώοι του αίματος. Η ζωντανή μετάδοση του απόπλου του ελληνικού στόλου για τα... Ίμια και η υπόθεση Σορίν Ματέι είναι δύο υποθέσεις που ακόμη και για τον ίδιο τον παρουσιαστή δεν συγκαταλέγονται στις ευχάριστες επαγγελματικές του αναμνήσεις. Το ίδιο και κάποιες από τις εκπομπές της Τατιάνας που θα μπορούσαν να καταταγούν στο εγχώριο τηλεοπτικό Κωσταλέξι.

Είναι όμως η ίδια
η Τατιάνα που- εν μέσω κρίσης- φροντίζει να πληρώνει στην ώρα της τις υποχρεώσεις της. Όπως για παράδειγμα τους εργαζόμενους στα site ιδιοκτησίας της. Την ώρα που κάποια μεγαθήρια μεγαλομηντιάρχες που ζουν από τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών έχουν τους δημοσιογράφους μήνες απλήρωτους. Μάλιστα η περίοδος βουλγαροποίησης που περνάμε και η οποία μάλλον θα κρατήσει πολλά πολλά χρόνια είναι το σύνηθες άλλοθι για τους μηντιάρχες ώστε να μην πληρώνουν τους "εργαζόμενους" στις γαλέρες τους.

Ε, λοιπόν ο Ευαγγελάτος και η Τατιάνα, δεν ανήκουν σ΄ αυτή τη κατηγορία. Και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να σταθεί κανείς ειδικά σήμερα. Πάμε παρακάτω τώρα. Το δελτίο του Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο επίκεντρο του λιθοβολισμού από τηλεκριτικούς κι όχι μόνο. Όμως αν το συγκρίνεις με τα άνευρα και "συστημικά" δελτία του Mega και του Ant1 είμαι πολύ πιο αντικεμενικό και ενδιαφέρον. Οι ειδήσεις του Mega αρχίζουν και τελειώνουν στα σχόλια του Πρετεντέρη. Μετά πάπαλα. Τις τελευταίες μέρες παρακολουθήσαμε με συγκίνηση την προσπάθεια του Χρήστου Παναγιωτόπουλου να επιβάλλει τις ειδήσεις στο όρθιο. Το να βλέπεις όμως όρθιο τον Στραβελάκη δεν παθαίνεις και κάναν ίλιγγο. Η νέα αισθαντική παρουσιάστρια στο διεθνές δελτίο του καναλιού που μας έδειχνε που έπεσε το Boeing προτάσσοντας τις καμπύλες της ήταν πράγματι μια καλή προσπάθεια του Χρηστάρα και των ενωμένων και μονιασμένων εκδοτών.

Όμως κανείς από τους υπόλοιπους δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το δελτίο του Ευαγγελάτου. Τα τηλεπαράθυρα για παράδειγα. Σε έναν μεσογειακό λαό ταιριάζουν γάντι. Ο Τάκης Χατζής και η Ελένη Καλογεροπούλου έχουν ήδη δημιουργήσει σχολή με τις αντεγκλήσεις τους. Από το στόμα τους δεν γλιτώνει κανείς-ούτε αισθάνεσαι ότι θα συγκαλύψουν μια είδηση για να κάνουν πλάτες στην κυβέρνηση ή στον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα. Και οι δυο τους είναι δημοσιογράφοι με δεκαετίες στο ρεπορτάζ και έχουν τον τρόπο τους να απευθύνονται στο κόσμο. Η αμεσότητά τους μόνο μ΄ εκείνη του Αυτιά και του Παπαδάκη μπορεί να συγκριθεί. Ο Χατζής δε-ιδιοκτήτης του Νewpost-είναι επίσης συνεπής απέναντι στους εργαζόμενους στα site της εταιρείας του και σε καιρούς κρίσης ετοιμάζει νέα πρoιόντα όπως το Newposter-περιοδικό για τα tamplets-που θα ανέβει εντός ολίγου. Αξίζει να σταθούμε στις προσπάθειες των ανεξάρτητων εκδοτών του διαδικτύου όπως ο Χατζής και ο Ευαγγελάτος γιατί εδώ θα βρεις πολύ περισσότερους εργαζόμενους ακόμη και από τα αντίστοιχα site των μεγάλων εφημερίδων και ομίλων που τα κινούν 2-3 εργαζόμενοι.

Τον Χατζή και την Καλογεροπούλου διαδέχεται η εμπροσθοφυλακή του πολιτικού ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η Έλλη Τριανταφύλλου αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι του οικονομικού και του πολιτικού στους οποίους προστίθεται και ο Γιώργος Κύρτσος και πολύ συχνά ο Θανάσης Μαυρίδης και ο Νίκος Ξυδάκης. Δεν μπορούμε να σκεφθούμε άλλο πιο πολυφωνικό δελτίο στην ελληνική τηλεόραση.

Κάποιοι θα ισχυρισθούν ότι τα νούμερα της τηλεθέασης δεν είναι τόσο μεγάλα όσο θα περίμενε κανείς. Κατ΄αρχήν τα νούμερα της τηλεθέασης μοιάζουν με τις δημοσκοπήσεις. Εξυπηρετούν συμφέροντα. Άλλωστε στο παρελθόν έχουν γίνει ολόκληρες έρευνες για τις μετρήσεις τηλεθέασης. Η γνώμη μας είναι ότι του χρόνου το δελτίο του Ευαγγελάτου θα βρεθεί στην κορυφή εκτός κι αν ο φίλος μου ο Σταμάτης το βάζει να ξεκινάει στις 12 το μεσημέρι!!!

Υ.Γ>Νομίζω ότι ο Σταμάτης πρέπει να αναλάβει το διεθνές δελτίο του Mega. Mάλιστα τώρα το καλοκαίρι θα μπορούσε να ζητήσει από τους μονιασμένους εκδότες να κάνουν μετεγγραφή στην Τουρκάλα παρουσιάστρια που πήδηξε τον Ερντογάν, να την μάθουν ελληνικά και να την βάλουν να λέει τις διεθνείς ειδήσεις. Έτσι κι αλλιώς τα κανάλια μας είναι τίγκα στα τούρκικα, γιατί να μην έχουμε και μια Τουρκάλα στα δελτία;
kourdistoportocali
Keywords
Τυχαία Θέματα