''ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ''...(σσ το δικο του το πήρε;)

Τη διαβεβαίωση ότι δε θα υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες των φορέων του κλάδου που έκρουσαν ...

σήμερα «καμπανάκι κινδύνου» για τις επιπτώσεις μιας περαιτέρω μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ότι η ηγεσία του υπουργείου θα ρυθμίσει την πληρότητα της αγοράς και πρόσθεσε:
«Αντιλαμβάνομαι τις ανησυχίες των παραγόντων της φαρμακευτικής
αγοράς για τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Όμως, ο στόχος της χώρας είναι να φτάσουμε στο 1% του ΑΕΠ. Άρα πρέπει να βάλουμε όλοι τα δυνατά μας με τη συμπαράστασή μας στην κυβέρνηση για να πετύχει τις μεταρρυθμίσεις, να αυξηθεί το ΑΕΠ της χώρας και έτσι να αυξηθεί και η φαρμακευτική δαπάνη».
«Δυσάρεστες οι απολύσεις»
Ερωτηθείς με αφορμή χθεσινή δήλωσή του, εάν θεωρεί πως είναι «δόξα» να γίνουν απολύσεις στην υγεία, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για παρερμηνεία των όσων είπε.
Διευκρίνισε συγκεκριμένα ότι η δήλωσή του δεν αφορούσε τις απολύσεις, αλλά τις μεταρρυθμίσεις «οι οποίες είναι αυτονόητες και δεν πρέπει να τις κάνουμε υπό την πίεση της τρόικας».
«Αν διαπιστώσει κάποιος καλά τι είπα, είπα ότι δε μπορεί να παίρνει τη δόξα ο Τόμσεν -δεν παίρνει καμιά δόξα ο Τόμσεν στην Ελλάδα, τον βρίζουν όλοι- αλλά πρέπει να του πάρουμε τη δόξα εμείς, δηλαδή να πάρουμε εμείς την ευθύνη. Φυσικά εννοείται ότι οι απολύσεις είναι δυσάρεστο», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα